«Голос душі» Таміли Кібкало: незабутня зустріч у переддень водохреща

На факультеті української філології та соціальних наук Ізмаїльського державного гуманітарного університету традиційними стали Різдвяно-Новорічні зустрічі студентів і викладачів з митцями слова Придунайського краю. От і цьогоріч, 18 січня, коли всі християни готуються розкрити свої душі назустріч диву Хрещення Господня, до студентів ІІІ–IV курсів заочної форми навчання завітала відома ізмаїльська поетеса Таміла Олексіївна Кібкало. Як і зазвичай, дійство розпочалося з молитви та святковими привітаннями. Зі вступним словом до присутніх звернулась декан факультету доц. Чорна Л. В. та організатор зустрічі проф. Райбедюк Г. Б. Неодноразово було наголошено на тому, що вірші Таміли Олексіївни, сповнені почуттям справжності, зрозумілі всім і кожному, від школярів до дорослих. Вони  торкаються найтонших струн людської душі, розпалюють у ній бажання творити, сповідувати християнські цінності. Про це говорили самі студенти, зачитуючи вірші. Для поетеси не існує болю «чужого». Тож, її Слово легко й природно входить до людських сердець, не залишаючи нікого байдужим. Одного разу почувши рядки «Я Богу дякую за все..», ніколи не забудеш тих почуттів, що їх викликають ці щемні слова. І хочеться жити за духовними законами проникливих одкровень поетеси.

 

На зустрічі була презентована збірка проникливих поезій, написаних у дусі кращих традицій духовної літератури. На часі – видання її книжки «На Дунаї хвиля грає», до якої увійдуть уже друковані та нові вірші для дітей (про цю збірку також ішлося). Наприкінці діалогу «студент – письменник» Таміла Кібкало відповіла на питання аудиторії, розкрила «секрети поетичної творчості» (І. Франко). Зі словами «Христос народився! – Славімо його!» закінчилася зустріч студентів з «голосом душі» нашої талановитої краянки.

 

Святкова зустріч ще раз переконала в тому , що поетеса несе до читача світло своєї душі, добро серця, висоту Духу. Її слово настояне на пахощах Буджацького степу, могутті голубого Дунаю, дивовижній красі сивих лиманів, зелених верб та високих осокорів, а головне – любові до людини, до України, до світу, до Творця. Тож, бажаємо Тамілі Олексіївні здоров я, нових віршів, натхнення, подальшого душевного діалогу з її улюбленими читачами.

 

Любов Титаренко, студентка 4 курсу ФУФСН