Соціально-психологічний івент в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

26 квітня 2024 року здобувачі вищої освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету долучились до Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що реалізується за ініціативи Олени Зеленської та формує у молоді відповідальне ставлення до свого ментального та фізичного здоров’я. Впровадження цієї програми забезпечує Координаційний центр КМУ/Mental Health UA у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.

 

Проведення заходу було ініційовано факультетом управління, адміністрування та інформаційної діяльності. Модераторами івенту виступили викладачка кафедри права і соціальної роботи, керівник студентської служби Вікторія Маніта та викладачка кафедри загальної та практичної психології Людмила Прокоф’єва. Технічне забезпечення – завідувачка кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Людмила Драгієва.

 

Метою соціально-психологічного івенту було привернення уваги студентської молоді до свого психічного та фізичного здоров’я, покращення психоемоційного стану, надання базових знань про першу психологічну допомогу.

 

В інтерактивній формі здобувачам вищої освіти було подано інформацію про ментальне здоров’я та методи боротьби зі стресом. Кожен учасник заходу мав змогу самостійно попрактикувати квадратне дихання та метод «метелик» під звуки глюкофону.

 

Об’єднані у чотири підгрупи здобувачі вищої освіти писали про своє «джерело сили», проходили опитування по QR-коду «Мій емоційний стан», «Ментальне здоров’я це…», а також знайомилися з інформаційними картками «Ти як?». Переходи груп супроводжувались звуками барабану джембе.

 

Соціально-психологічний івент було завершено обговоренням у загальному колі учасників, які набули нових знань щодо збереження свого ментального здоров’я.

Керівник студентської служби Вікторія Маніта