Знавців та шанувальників української мови в Ізмаїлі побільшало

На початку травня в ІДГУ завершили навчання слухачі цьогорічних безкоштовних курсів української мови, ініційованих ще 2018 р. директором Інституту української мови Національної академії наук України проф. П. Ю. Гриценком, ректором ІДГУ  проф. Я. В. Кічуком та кафедрою української мови і літератури вишу з метою поліпшення стану володіння державною мовою та її популяризації в багатонаціональному південнобессарабському регіоні.

 

Приємно, що вже п’ять років мешканці нашого славетного міста й регіону мають можливість безкоштовно пізнавати красу та багатство української мови на базі єдиного державного закладу вищої освіти в регіоні – Ізмаїльського державного гуманітарного університету. І ні епідемія, ні підступна і жорстока війна РФ проти України не стали цьому не заваді. Упродовж 6 місяців усі охочі мешканці півдня Одещини, з-поміж яких працівники закладів освіти і культури, пересічні громадяни, які відчули потребу опанувати українську мову, долучалися до онлайн-занять по суботах, які організовував Центр української мови і культури вишу.

 

Нагадуємо, що Центр української мови і культури ІДГУ провадить не лише навчальну, а й популяризаторську та консультаційну діяльність з питань розвитку й функціонування української мови в регіоні та поза його межами (kaf_ukr_movlit@ukr.net). Так, у березні 2023 р. координатор Центру української мови і культури доц. Делюсто М. С. взяла участь у відкритті Румунсько-українського культурного центру у м. Галац (Університет «Нижній Дунай»), де представила деякі результати наукової праці україністів університету.