Засідання секції «Теоретичні та практичні аспекти сучасної психології»

14 травня 2021 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася XI Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Пріоритетні напрями європейського наукового простору: пошук студента», в рамках якої  проводилося засідання секції «Теоретичні та практичні аспекти сучасної психології».

 

Ця подія стала святом студентської науки, засвідчивши величезну увагу, яка їй приділяється упродовж усієї багаторічної історії нашого університету. За своєю спрямованістю засідання секції було націлене на пошук креативних ідей і талантів у психологічній науці.

 

У межах конференції були обговорені найбільш актуальні проблеми розвитку психологічної науки, а саме: «Людина в цифровому світі: проблема дегуманізації особистості», «Дитячі психологічні травми: види, причини, наслідки», «Життєстійкість особистості  як чинник психологічного благополуччя», «Вплив стилю педагогічної діяльності на шкільну тривожність», «Аналіз психологічного здоров’я людини у період тривалої ізоляції в зв’язку з пандемією коронавіруса», «Діагностика схильності до інтернет-залежності в осіб юнацького віку», «Психологічні умови розвитку життєстійкості», «Психологічне здоров’я та асертивність особистості», «Ігрова залежність як соціально-психологічна проблема», «Механізми формування психологічної проблеми почуття провини» та ін.

 

За критеріями оцінювання науково-дослідної роботи, ораторських умінь, ступеню розкриття проблеми було визначено кращі доповіді та нагороджено переможців грамотами. Ними стали:

І місце – Генова А., здобувач вищої освіти 4 курсу спеціальності 053 Психологія з темою доповіді «Психологічні умови розвитку лідерських якостей молодших школярів», науковий керівник – канд.пс.н., доц. Кічук А.В.;

ІІ місце – Ніколаєв Д., магістрант 1 курсу спеціальності 053 Психологія з темою доповіді «Профілактика делінквентної поведінки учнів старших класів засобами музикотерапії», науковий керівник – канд.п.н., доц. Васильєва О.А.;

ІІІ місце – Мітакі К., здобувач вищої освіти 2 курсу спеціальності 053 Психологія з темою доповіді «Особливості психологічної підтримки особистості в кризових умовах», науковий керівник – викл. Жоха С.П.

 

Секційне засідання викликало жваві дискусії й обговорення, що підтвердило високий потенціал студентської науки в ІДГУ, її тісний зв’язок з практикою та високий інтерес студентів до креативних ідей та проєктів.

 

Саме у студентській науці криються широкі можливості реалізації молодим поколінням науковців міждисциплінарних підходів у наукових дослідженнях, особливо за умов розбудови глобального науково-дослідного й освітнього простору.

Проданова О.М., викладач кафедри
загальної  та практичної психології