Дружній візит студентів Чернівецького національного університету

6 липня до Ізмаїльського державного гуманітарного університету завітала велика група (біля 50 осіб) студентів і викладачів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Метою візиту було ознайомлення першокурсників історичного факультету з Ізмаїлом та його пам’ятниками за програмою ознайомчої практики.

 

Наше місто було не першим в маршруті гостей із Західної України. Подорожуючи автобусом вони вже відвідали Умань, Одесу, Білгород-Дністровський. Хлопці, дівчата та їх керівники завітали до Ізмаїлу напередодні. Для відпочинку їм безкоштовно були надані кімнати студентського гуртожитку. З ранку всю делегацію з Чернівців зустрів ректор ІДГУ професор Ярослав Кічук. В конференц-залі він розповів про діяльність нашого університету, участь у наукових проектах, провів експрес-екскурсію аудиторіями, серед яких були Інформаційний центр Румунії, аудиторія для вивчення іноземних мов, що обладнана за допомоги Республіки Болгарія, а також приміщення де розміщені дипломні роботи випускників художнього відділення кафедри музикального та образотворчого мистецтв. В свою чергу керівник групи – практикантів Галина Ходан подякувала ректору ІДГУ за теплий прийом, вручила ректору чудову роботу – виготовлене з бісеру зображення головного корпусу Чернівецького національного університету. Вона висловила впевненість, що пропозиція налагодити спільну проектну діяльність обов’язково знайде підтримку.

 

Екскурсію Ізмаїлом для студентів – істориків провів викладач кафедри української і всесвітньої історії та культури кандидат історичних наук Іван Татаринов. Після неї наші гості направились у Вилкове.

Валерій Пейков, директор Центру громадянської освіти ІДГУ