Зміцнюємо зв’язки зі школою

Щороку студенти першого курсу проходять ознайомчу практику зі спеціалізації, головною метою якої є ознайомлення з організаційною структурою загальноосвітніх закладів, нормативно-правовою базою організації навчально-виховного процесу й управління закладом, основними принципами й умовами організації праці вчителів, сучасними методами, технологіями та формами педагогічної діяльності.

Цей рік також не став винятком – студенти факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності спеціальності «014 Середня освіта (Інформатика)» відвідали уроки  інформатики в початкових, середніх і старших класах загальноосвітньої школи № 6 (учитель інформатики, спеціаліст І категорії – Єпрікян О.Л.); уроки математики в середніх класах загальноосвітньої школи № 2 (учитель вищої категорії –  Датських Г.І.). Практиканти під час уроків проводили спостереження за діяльністю всього класу, окремих учнів, учителя, проводили анкетування серед учнів.

Однак цього року зміст практики набув більш практичного значення Під керівництвом декану факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності Мізюк В.А., викладачів кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності Дмитрієвої М.В. та Дущенко О.С. студенти підготували і провели виховний захід у формі інтелектуального змагання за темою «Здоровий спосіб життя» для учнів  для 5 класу  загальноосвітніх шкіл № 2 та № 6 (м. Ізмаїл).

Було приємно спостерігати, як учні з великим задоволенням виконували завдання конкурсів – «Відгадай-ка», «Анаграми», «Склади прислів’я», «Вітамінний крокодил» тощо. Звісно ж, у кінці змагання перемогла дружба, і всі діти отримали смачні та корисні призи – яблука.

Не дивлячись на хвилювання студентів, для яких це стало першим професійним випробуванням,  відкриті виховні заходи пройшли на високому рівні.

Будемо сподіватися, що співпраця наших студентів і учителів шкіл міста буде плідною і довготривалою.

  Матеріал підготувала викладач кафедри математики, інформатики та інформаційної діяльності,
керівник ознайомчої практики Дущенко О.С.