Впровадження сучасних технологій навчання англійської мови на факультеті іноземної мови

23 травня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті викладачами кафедри англійської мови та перекладу був організований незвичайний захід – масштабний конкурс студентських проектних робіт (Project work) з теми: «Країна, що захоплює»  («The country that impresses. English-speaking country»).

 

Студенти факультету іноземних мов, факультету української філології та соціальних наук та факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності представили свої креативні проектні роботи з оглядом на 7 світових країн: Англія, США (Огайо), Нова Зеландія,  Індія, Канада, Японія, Єгипет та  острів Гаваї та одну з чотирьох адміністративно-політичних частин  Об’єднаного королівства Великобританії та Південної Ірландії – Уельс. Кожна проектна робота складалась із наступних складових: представлення візитної картки країни (її географічне розташування, національні символи, столиця, державна мова), відомості про цікаві історичні періоди крани, ознайомлення із видатними особами, інформація про досягнення та здобутки у різних сферах життя, екскурс у  найкрасивіші куточки туристичного відпочинку, висновків.

 

На особливу увагу заслуговує  проектна робота студентки 3 курсу (311 група факультету іноземних мов) Анастасії Іорданової про державу у Північній Америці – Канаду. Студентка, яка навчається за дистанційною програмою навчання, у своїй презентації розповіла про цікаві факти: виникнення баскетболу, електричної лампочки, електричної плити, електронного мікроскопу, телефону, телебачення та ін.

 

Приємно вразила проектна робота студентів 2 курсу факультету (25 група української філології та соціальних наук) з теми: «Нова Зеландія». Студенти креативно представили своє бачення  країни у супроводі із звуковим оформленням  свого міні-фільму про державу у південно-західній частині Тихого океану.

 

Оригінальною була командна робота студентів групи 3 курсу (311 група факультету іноземних мов) про острів Гаваї, наймолодший американський штат.  Учасники конкурсу  відтворили атмосферу гавайського відпочинку, розповіли про  мешканців острову, які  вважали акулу (мано) божеством і ставилися до неї з великою пошаною.

 

Підсумовуючи результати виступів конкурсантів,  журі прийшло наступних висновків: III місце – презентація про чопорну Англію (101 група факультет іноземних мов),  II місце – чудова Канада (111 група факультет іноземних мов) та неповторна Індія (201 група факультет іноземних мов), I  місце – вражаюча Нова Зеландія ( 25 група  факультету української філології та соціальних наук).

 

Усі учасники конкурсу виявили блискучі знання з англійської мови, майстерність до творчого підходу та креативного мислення. Щиро дякуємо усім учасникам за незбутню мандрівку світовими країнами, і сподіваємось на плідну подальшу творчу співпрацю.

Топчий Олеся Юріївна