До Європейського тижня імунізації

З 22 по 28 квітня 2024 року в Україні за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я відбуватиметься Європейський тиждень імунізації (EIW).

Мета цього широкомасштабного заходу – підвищити серед громадськості розуміння важливості вакцинації для попередження небезпечних захворювань та збереження життя.

 

В рамках тижня імунізації 17 квітня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася тематична зустріч із сімейним лікарем Комунального некомерційного підприємства Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області «Ізмаїльський міський центр ПМСД» Мінковською Тетяною Олександрівною.

 

У своєму виступі лікарка ознайомила присутніх здобувачів вищої освіти з основними фактами про імунізацію, яка дозволяє зберегти від 2 до 3 мільйонів життів щороку, продемонструвала календар профілактичних щеплень людини та провела анкетування щодо поінформованості молоді з питань вакцинування. Аудиторію зацікавив також перегляд відероликів про історію вакцинації, завдяки якій було повністю ліквідовано віспу, усунено інші інфекційні захворювання, такі як поліомієліт, правець і туберкульоз.

 

Цей інформаційно-роз’яснювальний захід став спонукою до свідомого ставлення щодо збереження життя та здоров’я людей, формування власної культури вакцинації.

Директорка Центру громадянської освіти
Алла Соколова