Новий формат: телелекції зі знаними науковцями для фахівців спеціальної освіти

Важливе завдання, яке стоїть перед педагогами спеціальної та інклюзивної освіти, – доносити широкому колу громадян важливість розширення інклюзії. З цією метою  кафедрою загальної педагогіки та спеціальної освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету у партнерстві з телеканалом «Ізмаїл» було започатковано новий формат просвітництва – телелекції.  Формат люб’язно підтримав знаний науковець, вельмишановний доктор педагогічних наук, професор Супрун Микола Олексійович. Його неоціненний досвід у галузі спеціальної педагогіки, інклюзивної освіти є джерелом натхнення та мотивації для здобувачів вищої освіти ІДГУ.

 

Перший випуск програми «Від інклюзії в освіті до інклюзії в суспільстві» присвячений питанням розширення інклюзії та  взаємодії інклюзивної та спеціальної освіти.

 

Другий випуск програми  з підзаголовком «Педагогіка: наука чи мистецтво?» піднімає широкі питання філософії освіти: якою має бути педагогіка у сучасному світі? Які цілі перед нею стоять? Яку Людину і яке Суспільство має виховати? І що в такому контексті педагогіка – наука чи мистецтво?

 

Реформування системи освіти на засадах інклюзії – закономірний і необхідний процес. В Україні він має свої особливості. Зокрема, опертя на широкий теоретичний і практичний досвід педагогів спеціальної освіти. Разом з тим, воєнний час показав, наскільки цінним є досвід українських педагогів для зарубіжжя. Позитивні відгуки про важливість і своєчасність телелекцій залишають глядачі у коментарях, у т.ч. й іноземці.

 

Передачі пропонуються до перегляду здобувачам ІДГУ спеціальності 016 Спеціальна освіта (Логопедія). Інклюзивна освіта в межах курсів вільного вибору.

 

Телелекції можна переглянути за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=vEchx53F9pI або  

https://www.youtube.com/watch?v=kcmsfT4tz4k 

 

https://www.youtube.com/watch?v=mrXS0ySME2w

Викладач кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти ІДГУ  к.п.н. Каплієнко А.І.