«Поезія танцю» в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті

В актовій залі Ізмаїльського державного гуманітарного університету відбувся ювілейний концерт «Поезія танцю» на честь 50-річчя народного художнього колективу хореографічного ансамблю «Райдуга» (Палацу дітей та юнацтва ім. Алли Іванової). Привітати найстарший хореографічний колектив м. Ізмаїл із символічним «золотим» ювілеєм та унікальними традиціями прийшли представники та представниці місцевої влади, відділів культури та освіти, педагоги та батьки, вихованці, в тому числі і численні випускники та випускниці нашого закладу вищої освіти. Отримавши якісну мистецьку та педагогічну освіту з цього фаху, вони працюють педагогами, артистами танцювальних ансамблів та балету, керівниками танцювальних колективів в закладах освіти, хореографами тощо.

 

Як зазначила Ольга Тихонова, легендарна керівниця народного художнього колективу хореографічного ансамблю «Райдуга», мистецтво хореографії – «це надзвичайно важка праця та поезія танцю». 

 

Від імені місцевої влади ансамбль привітав заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов та нагородив грамотами міського голови засновницю та художнього керівника колективу Ольгу Тихонову, завідувачку мистецького відділу, випускницю ансамблю Ірину Полякову, акомпаніатора Віктора Стадника. Начальник відділу освіти Жанна Волканецька відмітила роботу всього колективу та його костюмерів різних років. Багато привітань було від закладів освіти та культури міста, громадських організацій, батьків, колег. У концерті було 25 яскравих номерів та музичні вітання від артистів, здобувачів вищої освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету вокального ансамблю «Соловейко» (керівниця Людмила Чеботар).

 

Тетяна Помазан, директорка «Палацу дітей та юнацтва ім. Алли Іванової», організаторка цьогорічного концерту привітала ювілярів зі святом та підтримала креативні ініціативи вихованців хореографічного ансамблю «Райдуга».

 

Саме ця подія та численні звернення від вихованців ансамблю до ректора ІДГУ професора Ярослава Кічука, потенційних абітурієнтів, які ініціювали відновлення системи професійної підготовки з мистецької освіти, хореографії (зокрема, з класичного танцю, народно-сценічного танцю, українського академічного танцю, класичної та сучасної хореографії) в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті стала драйвером для модернізації системи професійної підготовки майбутніх педагогів фахівців з хореографії на півдні Одеської області. Також цим напрямом підготовки зацікавилися випускники та випускниці Одеського фахового коледжу мистецтв імені К.Ф. Данькевича.

Жанна Сироткіна, доцент,
завідувачка кафедри музичного та образотворчого мистецтв ІДГУ