Підсумкова конференція з захисту навчальної (педагогічної) практики здобувачів вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта

10 квітня 2024 р. відбулася звітна конференція за результатами проходження навчальної (педагогічної) практики студентами ІІ курсу спеціальності 013 Початкова освіта.

 

На заході були присутні завідувачка навчально-виробничої та педагогічної практики ІДГУ Берестецька Олена Петрівна та керівник з навчальної практики кандидатка педагогічних наук, в.о. доцента кафедри дошкільної та початкової освіти Сич Юлія Іванівна. Конференція проходила у дружній та доброзичливій атмосфері.

 

Здобувачі вищої освіти проходили навчальну практику у закладах середньої освіти Одеської області протягом 4 тижнів,  під час якої мали змогу відчути переваги професії, визначити власні професійні інтереси та випробувати себе у ролі вчителя. Також вони змогли переконатись у психологічній готовності до педагогічної діяльності, на практиці апробувати здобуті в університеті теоретичні знання, покращити організаторські здібності та вміння.

 

Аналіз матеріалів звітної документації з навчальної практики  підтверджує те, що студенти виконали план практики у повному обсязі, грамотно оформили всі матеріали практики, зробили презентацію, правильно й творчо планували свою роботу. Зазначимо, що адміністрації баз практики відмічають високий рівень підготовки студентів, їх організаційні якості, відповідальність, дисциплінованість та працьовитість.

 

Під час захисту практики здобувачі презентували здобутий педагогічний досвід, представили матеріали звітів у вигляді загальної презентації. Студенти поділилися яскравими враженнями від здобутого досвіду, розповіли про труднощі та проблеми, з якими їм довелося зіштовхнутися, та надали свої рекомендації щодо вдосконалення організації й проведення практики.

 

Вітаємо здобувачів вищої освіти з успішним захистом навчальної (педагогічної) практики та бажаємо їм творчих здобутків, подальших успіхів, натхнення, наснаги та віри у свої сили!

 

Висловлюємо щиру подяку керівникам та вчителям закладів загальної середньої освіти за співпрацю, професіоналізм, підтримку майбутніх вчителів початкових класів та здобутий ними професійний досвід!

Юлія Сич, кандидатка педагогічних наук,
в.о. доцента кафедри дошкільної та початкової освіти