Пріоритети розвитку національної економіки в умовах євроінтеграції України

15 квітня 2024 р. на кафедрі управління підприємницькою та туристичною діяльністю  Ізмаїльського державного гуманітарного університету пройшла VІ Всеукраїнська науково–практична конференція на тему «Пріоритети розвитку національної економіки в умовах євроінтеграції України» для  здобувачів,  аспірантів, молодих вчених та практикуючих фахівців у сфері економіки, морського транспорту, туризму, менеджменту та управління закладами освіти.

 

Мета конференції – надання студентам та аспірантам можливості поспілкуватися на науковому рівні, обмінятися ідеями й обговорити наукові проблеми, виховання у майбутніх фахівців самостійності, творчого мислення та відповідальності, також оволодіння практичними навичками у сфері наукової діяльності.

 

До організації конференції в цьому році долучилися ЗВО: Придунайська філія ПРаТ ВНЗ «МАУП» (м. Ізмаїл); Дунайський інститут національного університету «Одеська морська академія» (м. Ізмаїл); Дунайський інститут водного транспорту Державного університету інфраструктури та технологій (м. Ізмаїл); Національний університет водного господарства та природокористування (м. Рівне); Національний  університет «Одеська політехніка».

 

Зауважимо, що студентська наука – це не просто формальна участь нашої молоді у проведенні науково-дослідної роботи та виконанні пошукових і прикладних наукових розробок, що, безумовно, є важливою складовою професійної підготовки сучасного фахівця, це ще й розвиток компетенцій, що дозволяють молодій людині уявляти сучасну картину світу на основі поглибленого, цілісного вивчення предметної галузі.

 

Конференція почалась з привітальних слів від адміністрації ІДГУ – ректора університету Кічука Я.В., уповноваженої особи з наукової діяльності Яковенко О.І, завідувачки УПТД конференції Метіль Т.К.; директорки Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна академія управління персоналом Гуменникової Т. Р.; заступниці директора з науково-педагогічної роботи Національного університету «Одеська морська академія» Смирнової  І. М.; директорки Дунайського інституту водного транспорту Державного університету інфраструктури та технологій Дакі О. А.

 

Надалі конференція продовжилась пленарним засіданням, на якому піднялись актуальні, цікаві та перспективні напрями розвитку різнобічних тем, які можуть бути взаємопов’язані з різними сферами розвитку національного господарства. Робота учасників конференції потім перейшла на платформи:

 

Платформа 1. Економіка та управління національним господарством. 

Платформа 2. Економіка та управління підприємствами.

           Платформа 3. Проблеми та перспективи розвитку туристичної галузі. 

           Платформа 4. Економіка праці та управління персоналом.

          Платформа 5. Сучасні аспекти управління закладами освіти.

Потрібно зазначити, що під час конференції було представлено близько 80 доповідей, які будуть опубліковані у збірнику наукових праць.

 

Сподіваємося, що плідна робота конференції та її учасників залишать тільки позитивні враження, які дадуть поштовх до подальших наукових досліджень та зміцнення дружних стосунків з учасників з інших закладів освіти.

 

Щиро вітаємо всіх учасників конференції та бажаємо миру, натхнення, наукових та творчих успіхів, а також розвитку та процвітання нашої Батьківщини!

Матеріал підготувала завідувачка кафедри
управління підприємницькою та туристичною діяльністю

к.е.н., доц. Метіль Т.К.