Майстер-клас від практиків для майбутніх фахівців спеціальної освіти

10 квітня в ІДГУ відбувся майстер-клас директорки КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Уманської міської ради Марини Бевзюк для здобувачів спеціальності 016 Спеціальна освіта (логопедія). Інклюзивна освіта.

 

Марина Сергіївна розповіла про нормативно-правові засади функціонування інклюзивно-ресурсних центрів в Україні, матеріально-технічне забезпечення ІРЦ в м. Умань,  професійний склад, функції та обов’язки працівників ІРЦ, про організаційно-методичні засади діяльності ІРЦ, про створення інклюзивного освітнього середовища, про універсальний дизайн.

 

Цікавими стали статистичні дані про кількість дітей з ООП, які здобувають освіту в  дошкільних і загальноосвітніх закладах освіти.

Учасників майстер-класу зацікавили особливості роботи ІРЦ у м. Умань, якими охоче поділилася спікерка. Особливий інтерес викликала послуга раннього втручання, яка надається фахівцями ІРЦ.

 

Наприкінці зустрічі Марина Бевзюк  відповіла на поставлені запитання. Студенти ж висловили подяку за цікавий і змістовний майстер-клас.  Пишаємося тим, що наші майбутні вчителі – логопеди дуже креативні, зорієнтовані на особистісний розвиток, здобувають освіту, використовуючи усі можливості неформальних заходів.

 

Колектив викладачів кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти та студентів спеціальності 016 Спеціальна освіта (логопедія). Інклюзивна освіта  висловлює щиру вдячність пані Марині Бевзюк за представлену інформацію, практично орієнтований формат подання інформації та співпрацю!

Викладач кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти ІДГУ  – к.п.н. Каплієнко А.І.