Впровадження здобувачами теоретичних знань на практиці

Протягом тижня з 25 по 29 березня 2024 року відбувся захист звітів з практики студентів 2-3 курсів спеціальностей кафедри управління підприємницькою та туристичною діяльністю, а саме: 076 Підприємництво та торгівля, 073 Менеджмент, 242 Туризм і рекреація. Практика студентів була спрямована на  формування у студентів професійних умінь і навичок щодо прийняття самостійних рішень під час професійної діяльності в реальних ринкових умовах; поглиблення та закріплення теоретичних знань; опанування студентами сучасних прийомів, методів та знарядь праці в галузі їх майбутньої професії; виховання у студентів потреби постійно поповнювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності. Для досягнення мети під час проходження практики студентів ознайомили з установчими документами підприємств – баз практики, нормативно-правовим регулюванням їх діяльності, організаційною структурою, організаційно-правовою формою. Студентами був проведений аналіз стану та результатів окремих напрямів діяльності підприємств – баз практики, досліджено зовнішнє середовище, а також вивчено особливості планово-економічної діяльності підприємств, організації роботи з персоналом, організації роботи матеріально-технічної підсистеми, організації маркетингової та збутової діяльності підприємств – баз практики.

 

Варто також зазначити, що для проходження практики студентами були обрані підприємства Придунайського регіону різних галузей, зокрема ПП «Дунай-Групп», Дунайський регіональний офіс водних ресурсів, ТОВ «ТЕРРА ПРАЙМ ЛТД», Приватне багатопрофільне підприємство «НІВА», ТОВ «Ізмаїл-Трансбалктермінал», ТОВ «Агросаф Термінал», турагентство «Море турів» та інші.

 

Результати проходження практики студентами були відображені у звітах, а також на презентаціях. Захист звітів з практики відбувся успішно. Щиро вітаємо студентів із завершенням чергового важливого етапу навчання!

Матеріал підготовлено Мурашко І.С.,
к.е.н., доц. кафедри управління
підприємницькою та туристичною діяльністю