Студенти ІДГУ – активні ініціатори залучення молоді до спортивного життя!

У Палаці спорту м. Ізмаїл  протягом трьох днів (з 5 по 7 квітня) за підтримки старшого тренера Боксерського клубу «Гладіатор» та студента-магістранта І курсу (предметна спеціальність: 014.11 Фізична культура;  освітня програма: Середня освіта: фізична культура) Степана Чеботаря відбувся Відкритий турнір з боксу на призи БК «Гладіатор» серед юнаків та дівчат 2010-2011 р.н.

 

У перший день турніру відбулось урочисте відкриття змагань, де боксерів привітали заслужений працівник фізичної культури та спорту, радник президента Одеської федерації боксу Азер Мустафаєв; президент Ізмаїльської федерації боксу «Гладіатор» Степан Чеботар; віцепрезидент федерації боксу Білгород-Дністровського району Джавід Ісмаілов; суддя міжнародної категорії Володимир Шевченко (випускник магістратури ІДГУ 2022 р.); президент «Ротарі клубу Ізмаїл» Роман Разінкін; суддівська колегія та меценати. Поєдинки тривали протягом трьох днів.

У змаганнях взяли участь більше 60-ти учасників із с. Тарутине, м. Рені, м. Одеси, м. Миколаєва, м. Кишинева (Молдова) та вихованців усіх боксерських клубів м. Ізмаїл.

 

Новиною для Ізмаїла став дуель поглядів – “Face to face”.  Саме битва поглядів підігріла інтерес боксерів до майбутнього поєдинку.

Фінальні зустрічі видались видовищними та дуже напруженими. На рингу вирували неабиякі емоції, адже кожен із юних боксерів хотів стати переможцем, тож демонстрував  свій професійний вишкіл, майстерність та бажання перемогти.

 

Вихованці нашого студента Чеботаря Степана, зайняли наступні призові місця:  1 місце – Челак Оскар (вагова категорія до 38 кг); Беліоглов Ярослав (вагова категорія до 40 кг);  Лупацій Ілля (вагова категорія до 63 кг); Бикбулатов Володимир (вагова категорія до 63 кг); Стасюк Кирилл (вагова категорія до 75 кг), а також бронзові призери Тамбия Володимир (вагова категорія до 38 кг); Кочков Микита (вагова категорія до 48 кг); Тону Євгеній (вагова категорія до 48 кг).

 

Наприкінці турніру мали місце матчеві зустрічі  вихованців 2015-2016 р.н.: Чеботар Олександр (вагова категорія до 24 кг); Кустура Денис (вагова категорія до 24 кг; вихованців 2013-2014 р.н. Бондаренко Віктор (вагова категорія до 30 кг), Вовкотруб Едуард (вагова категорія до 30 кг), Емельянов Євгеній (вагова категорія  до 50 кг); вихованці  2007-2008 р.н. Тріков Микита (вагова категорія до 70 кг).

 

Переможці та кращі боксери були нагороджені кубками, медалями та грамотами, а також спортсмени отримали досвід та стимул до подальших спортивних звершень на боксерській ниві.

 

Студенти нашого університету добре розуміються на пріоритеті спортивної складової життя дітей та молоді.

Спорт заради життя – не просто гасло, а важлива стратегія в освіті наших студентів!

Завідувач кафедри фізичного виховання,
спорту та здоров’я людини
Оксана Баштовенко