Зустріч зі стейкхолдером як ресурс професійного зростання майбутніх педагогів

Надзвичайно цікава зустріч відбулась на педагогічному факультеті в «Навчально-науковій лабораторії підготовки фахівців дошкільної, початкової та спеціальної освіти імені О.Я. Савченко» 29 березня 2024 року.

 

До майбутніх вихователів та вчителів початкових класів завітала яскрава, енергійна, креативна та ініціативна випускниця ІДГУ, керівник Ізмаїльської екогімназії «Промінчики добра», стейкхолдер освітніх програм кафедри дошкільної та початкової освіти Тетяна ГУРЕНКО. Спілкувались про роль тьюторства в сучасному освітньому просторі, актуальні проблеми початкової та дошкільної освіти, нові освітні тренди та перспективи професійного розвитку педагогів.

 

До зустрічі долучились у дистанційному форматі магістранти та викладачі кафедри: професор Тамара ГУМЕННИКОВА, доцент Ольга МІРОШНІЧЕНКО, викладач Тетяна БРІЦКАН. Гостя поділилась ідеями та досвідом, новими педагогічними технологіями, які вона опанувала під час стажування в Києві на базі мережі демократичних шкіл ALTERRA.

 

Своїми роздумами поділились декан педагогічного факультету професор Надія КІЧУК, директор Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ МАУП» професор Тамара ГУМЕННИКОВА, завідувач кафедри доцент Дора ІВАНОВА.

 

На завершення зустрічі домовились про пріоритетні вектори продовження творчої співпраці, зокрема щодо покращення освітніх програм та забезпечення якісної практичної підготовки здобувачів.

Олена ЛІСКЕВИЧ,
студентка спеціальності 012 Дошкільна освіта
3 курсу педагогічного факультету ІДГУ