«Вільні читають українською!»

Шановні здобувачі освіти, викладачі та співробітники університету!

Центр української мови і культури ІДГУ запрошує долучитися до реалізації Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською!».

Проєкт започатковано Уповноваженим із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту “Єдині”, студентських мовних омбудсменів, Асоціації мовних курсів.

 

Мета проєкту – поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях, які постраждали внаслідок російської військової агресії.  Проєкт спрямовано на покращення психоемоційного стану людей, які знаходяться під щоденними ворожими обстрілами, а також на підтримку читання українськомовної літератури з метою підвищення соціальної активності та свідомості громадян, популяризації української мови, використання її у повсякденному житті.

 

Для участі у проєкті всім охочим необхідно до 26 квітня 2024 року принести книги українською мовою, будь-якого жанру та вікової категорії, на кафедру української мови і літератури ІДГУ (3 поверх, каб. 309).

 

Збережімо українську мову і культуру!!!

Доц. Делюсто М.С.