Документальне кіно – потужна зброя у боротьбі за незалежність

29 березня 2024 року в готельно-ресторанному комплексі «Бессарабія» за ініціативою «Rotary Club of Izmail», «Rotaract» та за підтримки підприємців міста Ізмаїл було проведено благодійний показ документального кіно «Російська загроза». Роботу представив Руслан Ланько, який є військовим та волонтером, та Олексій Бурмак, український волонтер, луганчанин. Увазі глядачів, серед яких були студенти Ізмаїльського державного гуманітарного університету, було надано кадри, що підтвердили численні гіпотези про агресивні кроки російських загарбників у бік української землі, починаючи з 2014 року. Чотиригодинна документальна стрічка ретельно та системно із залученням великого відеоархівного матеріалу досліджує модель поведінки на міжнародній арені держави-агресора росії, яка складалася від початку розпаду СРСР. Фільм містив відверті зображення катувань російськими військовими цивільного населення багатьох країн, а саме Сирії, Чечні, Грузії, Молдови та населення нині окупованого Криму.

 

«Безпідставні війни за рахунок численних смертей мирного населення з метою розширення кордонів своїх імперських амбіцій», – головна ідея документальної праці. Кінострічка слугує підняттям бойового духу серед українського народу та є своєрідною демонстрацією вибореної жорсткої правди, яка надихатиме українців жертвувати власними потребами заради потреб ЗСУ.

 

Кожний присутній під час перегляду фільму міг пожертвувати кошти на потреби для 3-ої окремої штурмової бригади через банківський онлайн-сервіс, що було виведено на екран, або залишити кошти у спеціально створених для цього скриньках. Глядачам було надано можливість поспілкуватися з військовим, який тривалий час воював у полку «Азов» та має великий досвід у військовій справі.

 

Благодійний захід було завершено створенням спільного фото.

Усі присутні були одностайні, що погрози росії не підкорять собі волелюбний український народ, а «Російська загроза» і надалі залишатиметься однією з довгоочікуваних робіт та матиме статус масштабного благодійного внеску в майбутнє вільної України.

голова студради української
та іноземної філології, Хіміч Ірина