І знову перемога

Розвиток талантів у музичній сфері — це завдання, яке потребує від людини не лише обов’язковості, але й глибокого розуміння процесу гравіювання творчих здібностей особистості, її задатків. Для досягнення високих результатів у вокальному мистецтві необхідно поєднати талант, працю і правильний методичний підхід до розвитку вокальних даних співака. Велика роль належить саморозвитку та самовдосконаленню, наполегливій щоденній праці у досягненні вокальної майстерності. Виступи на різноманітних концертах, конкурсах, фестивалях різного рівня є також засобом професійного зростання артиста-вокаліста.

 

Зокрема, участь у конкурсах дозволяє молодим виконавцям отримати цінний досвід виступів перед глядачами та журі та підвищити свою впевненість на сцені. Також це є чудовою можливістю для вокалістів показати свої таланти та отримати визнання від професіоналів галузі.

 

Нещодавно Зразковий вокальний ансамбль «Соловейко», що складається з молодих і талановитих здобувачів освіти творчої лабораторії кафедри музичного та образотворчого мистецтв, продемонстрував свою винятковість і здобув перше місце у престижному Всеукраїнському двотуровому фестивалі-конкурсі мистецтв ім. Миколи Лисенка. Цей успіх є результатом багаторічної наполегливої праці керівника Л.І. Чеботар і талантів кожного учасника колективу. Вони пройшли перший тур, відпрацювали кожну деталь програми та вже в другому турі, в м. Києві, змогли вразити журі своїм виступом.

 

Всі члени комісії – це відомі працівники культури та визнані діячі мистецтв, лауреати міжнародних конкурсів, кваліфіковані фахівці у своїй галузі. До команди почесних журі була залучена й онука видатного українського композитора –  Лисенко Ольга Всеволодівна та праправнук – Лисенко Микола Віталійович (молодший). Як бачимо, династія Лисенків квітне і в наш час. Дуже приємно, що таке високоповажне журі надало високу оцінку нашому колективу.

 

Вітаємо і бажаємо нашим зірочкам цілеспрямованості, креативних ідей, натхнення, легко йти вперед, здобувати нові знання, нові перемоги та впевнено втілювати свої мрії у життя.