Національна гвардія України – гордість нашої країни

«Честь, мужність, закон» – саме ці слова є гаслом Національної гвардії України, день якої відзначаємо сьогодні, 26 березня. Це свято було створено згідно з Указом Президента №148/2015 від 18 березня 2015 року.

 

Національна гвардія України як самостійна силова структура існувала з 1991 по 2000 рік, як військове формування з правоохоронними функціями на базі Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та залученням нових військових кадрів на добровольчій основі з 13 березня 2014 року.

 

Професія нацгвардійців складна та надзвичайно відповідальна, адже вони захищають важливі державні та військові об’єкти, забезпечують правопорядок, запобігають терористичним атакам та злочинним діям.

 

«Дух гвардійця» не можна ні знищити, ні подолати. Саме бійці Національної гвардії та добровольчих батальйонів у її складі одними з перших ступили у бій проти російського агресора.

 

Вічна слава нацгвардійцям, які віддали життя за нашу свободу і незалежність! Шана Героям, які зараз боронять нашу рідну землю!

Щиро вітаємо усіх, хто стоїть на захисті незалежності, цілісності й суверенітету нашої держави у лавах Національної гвардії України.