Плідна співпраця зі стейкхолдерами – запорука успішної професійної підготовки майбутніх логопедів

20 березня 2024 року в Ізмаїльському  міському  інклюзивно-ресурсному  центрі відбулася зустріч викладачів та студентів кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти ІДГУ з представниками ІРЦ.

 

Омелянець Олімпіада Володимирівна, директор комунальної установи Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області «Ізмаїльського міського інклюзивно-ресурсного центру» зустрілася із завідувачкою та науково-педагогічним складом кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти, та здобувачами, що навчаються за освітньою програмою «Спеціальна освіта (Логопедія). Інклюзивна освіта».

 

Під час зустрічі студенти та викладачі ІДГУ поспілкувалися з педагогічним колективом Інклюзивно-ресурсного центру (ІРЦ), ознайомилися з робочими місцями логопеда,  реабілітолога та обговорили питання щодо удосконалення освітніх програм зі спеціальності 016 Спеціальна освіта. (Логопедія).

 

Стейкхолдери висловили готовність підтримувати майбутніх фахівців у практичній підготовці, надаючи їм можливість проходження виробничої практики в ІРЦ у м. Ізмаїлі, а також створювати базу для виконання наукових досліджень.

 

Жвавою дискусією було обговорено питання відповідності програмних результатів навчання сучасним вимогам закладів. Розглядалась можлива співпраця між Центром комплексної реабілітації дітей з особливими освітніми потребами та Ізмаїльським міським інклюзивно-ресурсним центром у сфері студій логопедичної та психологічної підтримки “Розмовляйко”.

 

Під час зустрічі було виявлено, що багатьом людям у нашому місті не байдужа доля дітей з особливими потребами.

Зустріч виявилась дуже цікавою, вона стала корисною як для студентів, так і для викладачів та стейкхолдерів.

завідувачка кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти Звєкова В.К.