Вища освіта в європейському університеті – актуальні можливості

Сьогодні отримання вищої освіти, її якість, конкурентоспроможність та престижність не піддаються сумніву. Здійснюються міжнародні проєкти, які дозволяють студентам та амбітним викладачам здобувати вищу освіту не тільки в Україні, а й у більшості Європейських університетів. Велике значення на цьому шляху має наявність необхідної інформації.

 

Кафедра англійської філології та світової літератури разом зі студентами сьогодні, 22 березня,  взяла участь у відкритому лекційному вебінарі,  на якому виступили Анна Фоменко, доцентка кафедри економіки Української інженерно-педагогічної академії, дослідниця та викладачка курсу «Academic research and writing» в Університеті прикладних наук у Вісмарі (Германія), та професор Ali Arnaout, який з 2022 року обіймає посаду професора міжнародного менеджменту в Університеті прикладних наук у Вісмарі (Германія).

 

Слухачі лекційного вебінару отримали нагоду ознайомитися з різноманітними європейськими університетами та дізнатися про можливості вступу й переваги навчання в них. Дуже цікава інформація стосувалася навчальних програм, кампусів, дистанційної освіти, назв різноманітних освітніх програм, ролі штучного інтелекту у роботі викладача. На прикладі університетів Германії було пояснено різновиди закладів вищої освіти, наведено приклади програм підтримки студентів, окреслено перспективи співпраці.

 

Лекція виявилася дуже цікавою та інформаційно насиченою. Тому кафедра англійської філології та світової літератури Ізмаїльського державного гуманітарного університету прагне продовжити подальші зустрічі й висловлює щиру подяку доцентці Анні Фоменко та професору Ali Arnaout за проведену зустріч.

Завідувачка кафедри англійської філології та світової літератури,
Олейнікова Г.О.