Вітаємо з перемогою нашу команду гандбольного клубу «Ізмаїл»

21 березня 2024 року в спортивному комплексі Національного університету фізичного виховання і спорту України  (м. Київ) в рамках великого 6 туру чемпіонату Суперліги з чоловічого гандболу відбувся один із центральних інтригуючих матчів. У напруженій боротьбі за медалі найвищого українського дивізіону з гандболу зустрілися ГК «СКА-ШВСМ» та ГК «Ізмаїл».

 

Перед 6 туром головна інтрига першого етапу чемпіонату полягала в тому, хто буде переможцем. Сьогоднішні київські суперники випереджали «Ізмаїл» на два очки. Цей гандикап представники столиці здобули завдяки двом перемогам над своїми прямими конкурентами в серії штрафних кидків (обидва бойові матчі закінчилися нічийним результатом). На превеликий жаль, гандболістам Ізмаїла в обох випадках не поталанило. Для того, щоб виправити ситуацію за 3 гри до кінця першого етапу ГК «Ізмаїл» мав вигравати в основний час. І в цьому «валідольному» матчі їм це вдалося. На початку матчу команда ГК «Ізмаїл» вийшла вперед на 4 м’ячі. Команду за собою вів найбільш титулований гравець команди Володимир Кара. Дуже активно себе проявили голкіпер та капітан команди Олексій П’ятак, Віталій Щербаков, Іван Бондал, Вадим Симоненко. Після завершення повітряної тривоги та відновлення гри ГК «СКА-ШВСМ» скоротив відставання та навіть перемагав на 2-3 очки. Але, незважаючи на те, що гравці ГК «Ізмаїл» на початку наробили багато помилок (і у захисті, і у нападі), ізмаїльська команда показала переможний характер і змогла знову вийти вперед. Найцікавіші моменти почалися за пару хвилини до завершення гри. ГК «Ізмаїл» вів три м’ячі, але молода ізмаїльська команда почала робити помилки й київська команда зрівняла рахунок. Після цього команди могли розраховувати на одну доленосну атаку у виконанні кожної. Вирішальне значення мала індивідуальна майстерність другого бомбардира команди в сезоні Максима Вакулу. Фактично ГК «Ізмаїл» взяв реванш, переміг, забивши майже на останній хвилині. На його м’яч «СКА-ШВСМ» не змогла відповісти результативно.

 

Ця довгождана перемога суттєво зміцнила лідерські позиції гандбольного клубу «Ізмаїл», який входить у четвірку найкращих гандбольних чоловічих команд України.

 

Головний тренер ГК «Ізмаїл» Володимир Лобчук перед стартом туру дав коментар пресслужбі Федерації гандболу України. Щодо підготовки ГК «Ізмаїл» до 6-го туру Суперліги він зазначив: «Підготовка пройшла за планом. Їдемо грати, їдемо битися за перемогу. Нам потрібно обігравати в очному поєдинку «СКА-Київ». Досвідчений тренер ГК «Ізмаїл» Ігор Бондал високо оцінив потенціал команди та відмітив пріоритети обраної стратегії. Адміністратор команди Федір Кіор, зазначив, що клуб успішно розвивається завдяки ефективному співробітництву з міською владою, Ізмаїльським державним гуманітарним університетом та бізнес-структурами регіону.

 

Наступна доленосна гра ГК «Ізмаїл» планується з одними із титулованих лідерів українського гандбольного руху – ГК «Донбас» (Донецька область) під керівництвом головного тренера – легендарного Івана Фучеджи.

 

Гандбольний клуб «Ізмаїл», який представляє найбільше місто Української Бессарабії, був утворений перед початком сезону 2022-2023 рр., більшість якого складають здобувачі вищої освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету. За цей період, з першої спроби ГК «Ізмаїл» став чемпіоном України («Вища ліга») та наразі молода ізмаїльська команда реально претендує на потрапляння до четвірки найкращих команд України. Такого успіху в командних видах спорту ізмаїльські спортсмени ще ніколи не здобували.

 

Ректор Ізмаїльського державного гуманітарного університету Ярослав Кічук подякував президенту Федерації гандболу Одеської області Сергію Гриневецькому, першому віце-президенту Федерації гандболу України Євгену Петрушевському, президенту Федерації гандболу України Андрію Мельнику за системну підтримку та популяризацію гандбольного руху серед чоловіків, жінок та дітей саме в Українській Бессарабії. Урочиста зустріч переможців та преміальні нагороди для наших спортсменів вже підготовлені вболівальниками ГК «Ізмаїл» в університеті.

викладач кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я людини ІДГУ, Віталій Сілаєв