День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин,

Як тяжко, як тужно моєму народу болить!

 14 грудня в Україні щороку вшановують День пам’яті жертв катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Цього дня, у 1986 році, було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

 

З метою вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків вибухів на ядерному реакторі для студентів І курсу (13Ф, 14Ф, 11І, 102І груп) факультету української та іноземної філології доц. Аллою Соколовою було проведено лекцію-реквієм.

Увагу слухачів було зосереджено на героїзмі людей, які брали безпосередню участь у ліквідації катастрофи, їх самопожертві задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

 

Перегляд документального фільму «Битва за Чорнобиль» дав можливість не лише побачити страшні картини трагедії, а й почути від самих ліквідаторів-вогнеборців про страшну боротьбу в екстремальних умовах.

 

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та шануємо всіх ліквідаторів за їх мужність, а також схиляємо голови, пам’ятаючи про померлих.

 

Зараз, коли Україна чинить спротив російському вторгненню, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою, подвиг українських ліквідаторів набуває особливої ваги.

Людська пам’ять і шана героям Чорнобиля за їхній подвиг і самопожертву не обмежені в часі та житимуть вічно.

студентка І курсу, 13Ф гр. Надія Соснова