Працюємо разом! Ділимося досвідом!

13 грудня 2023 року в спортивній залі ІДГУ  студенти зібралися на тренінг із самозахисту.

На жаль, сучасні виклики нашого життя вимагають переорієнтувати власні погляди та поведінку задля виживання.

 

Інструктор з рукопашного бою спеціального підрозділу СБУ, поліції та Національної гвардії Одеської області, тренер з карате, призер Кубка Європи 1988 р., студент 27П групи Куріленко Сергій Володимирович разом з помічником, також нашим студентом 17ПЗ групи Гречановим Сергієм Володимировичем, військовослужбовцем Національної гвардії, за ініціативи кафедри фізичного виховання ІДГУ провели для студентів досить насичений та інформативний тренінг.

Наразі Сергій Володимирович виступає ініціатором створення Міжнародного центру бойової підготовки разом з американськими партнерами.

 

Студентам було представлено основи самозахисту та поводження в екстремальних ситуаціях різного рівня небезпеки. Окремо розкрито поняття техніки спротиву побутовій агресії та насильству. Відпрацьовано початкові запобіжні технічні прийоми. Тренер надав орієнтири для зменшення ризиків в умовах воєнного часу та визначив алгоритм поводження.

 

Цікавим для студентів була і демонстрація базових технік та методів формування навичок із самозахисту. Студенти ставили багато питань, на які отримали ґрунтовні відповіді. Зустріч завершилася домашнім завданням, яке повинні відпрацьовувати кожного дня.

 

Рухові техніки прості у виконанні, але саме завдяки їм можна зберегти таке складне і прекрасне життя!

Завідувачка кафедри фізичного виховання,
спорту та здоров’я людини
, доц. Баштовенко О.А.