З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ!

Кафедра української мови і літературиЦентр української мови і культури ІДГУ щиро вітають усю університетську родину з Днем української писемності та мови!

 

Це насправді особливий День, і не лише для філологів-україністів, професійним обов’язком яких є нести у світ, славити українську мову, літературну і діалектну, художню, віршовану, пісенну, таку розмаїту й таку рідну, материнську, красиву, милозвучну, мелодійну, солов’їну, калинову, барвінкову нашу мову!!!

 

Це особливий день для кожного українця, адже сьогодні, коли Україна змушена захищатися від ворога, знову виборювати своє право на незалежність, українська мова стає оберегом нашої держави, «бронежилетом нації», зброєю кожного свідомого громадянина України у боротьбі проти ворога. Мовознавці у своїх наукових працях пишуть, що мова на певних етапах історії може ставати в один ряд з такими поняттями як державний прапор, герб, гімн. Істинність цієї думки ми сьогодні відчуваємо як ніколи, адже кожен розуміє, що збереження, розвиток нашої державної мови – це чинник збереження національної ідентичності, національної єдності, державності!

 

Плекаймо, бережімо рідне слово!

Гострімо «безжалісний меч, той, що здійма вражі голови з плеч»!

Доц. Делюсто М.С.