Спортивний сезон «Пліч-о-пліч зі спортом» – відкрито!!!

В рамках  загальнонаціонального проєкту  з популяризації фізичного виховання та спорту серед здобувачів освіти «Пліч-о-пліч зі спортом», що ініціюється  за підтримки Президента України у 2023-2024 н.р.  в місті Ізмаїл розпочався спортивний сезон серед здобувачів освіти.

Мета заходів «Пліч-о-пліч зі спортом»:

  • популяризація та розвиток видів спорту;
  • широке залучення школярів до здорового та активного життя;
  • мотивація молоді до здорового та активного способу життя.

 

На міському стадіоні КЗ «ІДЮСШ»  21.10.23 р.  відбулось   урочисте відкриття сезону.

Першим етапом сезону були змагання з легкої атлетики, в яких взяли участь найсильніші здобувачі-спортсмени закладів освіти міста.

 

Активними учасниками спортивного заходу в ролі суддів  виступили студенти педагогічного факультету ІДГУ  спеціальності 017 Фізична культура і спорт – Новак В.,  Павлов І., Краєва Ю. (37П гр.), Нікодим У. (27П гр.),  Фіхнер Д. (17П гр.) та 014 Середня освіта – Стоянов М. (12П гр.) під керівництвом викладача кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Станєвої Світлани Василівни.

На кожному етапі змагань студенти виконували завдання головного судді, закріплювали отримані  теоретичні знання на практиці, спостерігаючи за роботою вчителів, тренерів, спираючись на їх досвід роботи.

 

Майбутня професійна педагогічна діяльність тренерів  та вчителів  фізичної культури полягає у  підготовці фізично розвинених учнів та спортсменів, тому набуття навичок змагальної діяльності та суддівства такої діяльності є невід’ємною складовою фахової підготовки.

 

Досягнення оптимального для учнів, спортсменів рівня техніко-тактичної, фізичної, психічної підготовленості відповідно до специфіки виду спорту, прагнення досягнути високих результатів у змагальній діяльності є тим пусковим механізмом, що формує спортивну, фізично розвинену, здорову молоду людину.

 

Спортивний захід пройшов на високому рівні.

Нехай  завжди вистачає сил та запалу, нехай нікуди не дінеться витримка та  ентузіазм, нехай завжди буде перемога!

Задоволення отримали всі учасники і судді!

Викладач кафедри фізичного виховання, спорту
та здоров’я людини
Станєва С.В.