Творчий діалог студентства ІДГУ і команди Суспільного мовника

У сучасному світі, де процеси глобалізації та технологій є об’єднавчими, комунікація відіграє ключову роль у розвитку і розумінні світу навколо нас. У цьому контексті зустрічі між студентами та представниками медіа стають надзвичайно важливими, адже допомагають зрозуміти процеси та виклики, пов’язані з медіаіндустрією.

 

Саме з цією метою 20 жовтня 2023 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася творча зустріч прогресивної студентської громади з представниками регіонального Суспільного мовника – «Суспільне Одеса».

 

Зустріч розпочалася з привітання та спільної дискусії про роль медіа у сучасному суспільстві. Присутні на заході виявили своє зацікавлення щодо процесів створення новин та телевізійних програм, які ми бачимо щодня. Представники «Суспільне Одеса» розповіли про важливість об’єктивності та надійності інформації, яку надають глядачам, особливо в такий важкий час для нашої країни, і відзначили важливість професійної етики в роботі медійників.

 

Однією з головних тем обговорення стали виклики, які постають перед журналістами у сучасному світі, адже війна завжди створює випробування для журналістів, які намагаються звітувати про події війни в умовах конфлікту.

 

У ході дискусії було виділено ключові питання:

  1. Безпека журналістів: у воєнний час найважливішим є забезпечення безпеки журналістів. Вони повинні мати доступ до найсучасніших засобів захисту та бути навчені, як діяти в небезпечних ситуаціях. Для журналістів дуже важливо розуміти, як уникати небезпеки та знаходитися під захистом, коли це необхідно.
  2. Об’єктивність і достовірність інформації: у воєнний час навіть найменші неточності можуть мати серйозні наслідки. Журналісти повинні бути вкрай обережними у виборі слів та перевіряти джерела інформації, щоби уникнути поширення маніпуляцій і фейкової інформації.
  3. Збереження гідності та емпатія: журналісти повинні виявляти глибоку емпатію до цивільного населення, яке постраждало від війни. Зокрема важливо висвітлювати героїчні вчинки людей, які допомагають іншим у складних обставинах, намагатися показати гідність та силу громадян, які переживають важкі часи.

 

Творча зустріч закінчилася жвавою дискусією, під час якої студенти мали змогу поставити запитання та поділитися своїми враженнями від заходу. Більшість присутніх виявила бажання вивчати журналістику та втілити у життя свою мрію про кар’єру у сфері медіа. А це стане можливим у найближчому часі, оскільки у нашому університеті планується відкриття спеціальності «Журналістика».

Учасники заходу обмінялися контактами з командою «Суспільне Одеса» з метою подальшої співпраці між університетом і телеканалом.

 

Приємним моментом творчої зустрічі стали подарунки-призи від телевізійників у вигляді шоперів, термокружок, ліхтариків. А найкреативніший студент отримав в подарунок повербанк. Такі заохочення залишають найприємніші та найяскравіші спогади для кожного учасника творчого діалогу.

 

Ця зустріч стала невід’ємною частиною освітнього процесу студентів, відкривши перед ними нові перспективи та можливості у сфері медіа. Вона не лише розширила їхні знання про журналістику та телевізійну продукцію, але й надихнула молодь на власні досягнення у цій галузі. Саме такі заходи сприяють взаєморозумінню між медіа та громадськістю, сприяючи розвитку обох сторін і зміцненню зв’язків між ними.

Здобувач вищої освіти 43І гр., предметної спеціальності 014.023 Французька мова і література
Ангеліна Федорова