Ракетний удар по терміналу «Нової пошти» на Харківщині

Ввечері 21 жовтня російські окупанти завдали ракетного удару по терміналу «Нової пошти» у селі Коротич на Харківщині. Через це загинули шість людей, ще 16 постраждали.

 

Поруч зі зруйнованим терміналом «Нової пошти» у передмісті Харкова, який окупаційна армія Росії атакувала ракетами, немає військових об’єктів, проте це вже вдруге ворог цілить сюди. Рік тому будівлю довелося відновлювати після артилерійського обстрілу, а от тепер – сюди знову прилетіла російська ракета.

 

На місці трагедії працюють слідчі. Серед руїн відшукують ще залишки ракет, а працівники ДСНС розбирають аварійні конструкції. Як розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, всі працівники цього підприємства є цивільними. Термінал «Нової пошти» на Харківщині працював цілодобово – там розподіляли вантажі за адресатами та районами. «Щонайменше дві ракети вдарили по цій будівлі. Це ракети С-300, які попередньо були запущені з території Бєлгородської області», – уточнив він.

 

Тривога на Харківщині пролунала ввечері 21 жовтня о 22:11 – і вже за кілька хвилин пролунали вибухи.

У «Новій пошті» пояснили, що укриття на підприємстві є, втім добігти до нього у співробітників просто не було шансу. Після влучання одразу ж зайнялась пожежа. В цей момент у вантажному терміналі працювало 22 людини. На порятунок колег одразу ж побігли співробітники із сусідніх корпусів.

 

«Коли я був в цій будівлі, я з правої сторони побачив спалах, гучний гул і відчув як посилки підлітають. І я одразу побіг на верх. Темрява, пил піднятий, осколки й ми швидко з товаришем евакуювалися з цієї будівлі», – розповів один із працівників компанії.

Внаслідок атаки окупантів ворожі ракети потрощили будівлю, сім вантажівок та два напівпричепи.

У «Новій пошті» оголосили день трауру за загиблими працівниками та зазначили, що продовжать працювати навіть попри знищення цього терміналу.

 

Ізмаїльська університетська громада низько схиляє голови перед пам’яттю загиблих та щиро співчуває їх сім’ям.

Соколова А.В.