Ракетний удар на Харківщині – геноцид українців

У четвер, 5 жовтня, російські війська обстріляли село Гроза (Куп’янський район Харківської області).

За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, окупанти відкрили вогонь близько 13:15. На момент удару у кафе та продуктовому магазині в селі Гроза було багато мирних людей, частина з них перебувала приблизно за 50 м і більше від будівлі. Саме тому мирні мешканці села зазнали тяжких поранень від осколків. Будівлю кафе і магазину зруйновано повністю.

 

За останніми даними, загинула 51 цивільна людина. Серед загиблих є 6-річний хлопчик. Шестеро людей отримали серйозні поранення і перебувають у лікарнях.

 

Глава МВС України Ігор Клименко в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів, що магазин і кафе розташовані поруч. На момент обстрілу там проходили поминки за місцевим мешканцем. За словами Клименка, на поминальному обіді були присутні люди «з кожної сім’ї, з кожного двору». Прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що одним ударом вбили майже половину села.

 

У харківській поліції зазначили, що жодного військового в магазині-кафе на момент обстрілу не було. За попередніми даними, російські війська вдарили по магазину-кафе ракетою з оперативно-тактичного ракетного комплексу Іскандер.

 

Терористична атака російських військових по селу Гроза стала найкривавішим злочином росіян на Харківщині за весь час від початку повномасштабного вторгнення. Вкотре переконуємося, що росія – країна терорист, яка цинічно вбиває мирних мешканців.

З 6 по 8 жовтня в Харківській області оголошені дні жалоби.

 

Ізмаїльська університетська громада схиляє голови в глибокій скорботі й висловлює співчуття рідним загиблих.