На сторожі патріотичної самосвідомості та громадянської відповідальності

В рамках проведення Південноукраїнського волонтерського та ветеранського форуму в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбулася лекція, творча зустріч здобувачів вищої освіти з підполковником запасу Валерієм Михайловичем Пейковим.

 

В Ізмаїльському виші Валерій Пейков знаний передусім як випускник Київського вищого військового авіаційно-інженерного училища, викладач нашого університету, колишній директор Центру громадянської освіти ІДГУ, заступник військового комісара територіальної оборони Ізмаїльського РТЦК та СП, а сьогодні один з тих, хто перебуває у зоні операції об’єднаних сил, сприяючи професійній військовій підготовці наших захисників в стратегічно важливому регіоні.

 

У своїй промові до студентської молоді Валерій Михайлович наголосив на сьогоднішньому стані російсько-української війни, тих недоліках системи мобілізації людських та транспортних ресурсів, які вже вдалось подолати.

 

Він представив результати досвіду співпраці з нашим університетом. З перших днів війни Ізмаїльська університетська громада передала у тимчасове користування необхідні будівлі для сил територіальної оборони та організувала системну гуманітарну підтримку, сприяла розвитку волонтерського руху на півдні Одеської області.

 

Розповідь Валерія Пейкова про бажання повернутися на свій перший та основний професійний шлях військового викликала у слухачів пошанування і самого вчинку військовика, і його сили духу.

 

Прикінцевим акордом національно-патріотичної зустрічі студентства із Валерієм Пейковим став висновок про необхідність спротиву російській агресії, усвідомлення першості українського народу, який прийняв виклик у цивілізаційній війні з країною-агресором.

 

На завершення зустрічі ректор ІДГУ, професор Ярослав Кічук висловив подяку за дружній діалог, який загартовує незламність мирного населення, і передав військовим пам’ятний подарунок.

Доцент Алла Соколова