З Днем Незалежності України!

А ви думали, що Україна так просто.

Україна – це супер. Україна – це ексклюзив.

По ній пройшли всі катки історії.

На ній відпрацьовані всі види випробувань.

Вона загартована найвищим гартом.

В умовах сучасного світу їй немає ціни.

(Ліна Костенко)

В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності й по сьогоднішній день. Однією з таких подій є здобуття незалежності 1991 року.

 

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що заведено вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді. Це проголошення стало кінцевим результатом багатовікової боротьби українського народу та його найвидатніших синів за незалежність України, яка протягом свого існування дуже часто страждала від посягань загарбників і в різні періоди входила до складу різноманітних держав та утворень.

 

Зовнішня політика України й сьогодні спрямовується на утвердження і розвиток країни як незалежної держави, забезпечення стабільності міжнародного становища України, збереження територіальної цілісності держави та недоторканості її кордонів.

 

Сьогодні, як і багато століть поспіль, Україна воює за українську незалежність у боротьбі проти російської війни. У цій кривавій війні слово «Незалежність» набуває нового змісту для кожного громадянина України. Всі ми проходимо через жахливі випробування, але проходимо їх з гідністю та хоробрістю, якими без перебільшення захоплюється весь світ.

 

Український народ дав країні-агресору спільну відповідь, що всі ми прагнемо вільного демократичного майбутнього для нашої держави як повноправного члена ЄС.

 

Втрачаючи щодня найкращий цвіт нації: дітей, цивільних та військовиків, Україна платить найвищу ціну за захист нашої незалежності та свободи проти загарбницької війни росії. Це є свідченням того, що для нашого народу незалежність та свобода є найвищими цінностями, адже ми маємо бути гідними пам’яті пращурів, вартими правдивої історії України, яку пишемо нині самі. Крицевий гарт, набутий у важкому протистоянні з ворогом, зміцнить фундамент нашої незалежності, дасть змогу Україні вийти з війни не тільки переможницею, а й загартованою, змужнілою та сильною нацією.

 

Слава Україні! З Днем Незалежності!