Міжнародний день молоді в місті Ізмаїл – турбота про наше майбутнє!

Обличчя молоді  у нашому місті було гідно представлено студентами-спортсменами педагогічного факультету спеціальності 017 Фізична культура і спорт Ізмаїльського державного гуманітарного університету та учнями  Ізмаїльської гімназії № 10 з початковою школою на чолі з викладачем кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини, вчителькою, аспіранткою Станєвою Світланою Василівною.

 

Слід відзначити, що у нашому місті завдяки ініціативі команди ГО «Рух Олександра Педана» та ЮНІСЕФ почав працювати Ігровий клуб «Спільно JuniorS». Для реалізації масштабного проєкту організатори відібрали двадцять навчальних закладів з усієї країни. В Одеській області одним з таких майданчиків обрали гімназію № 10 з початковою школою м. Ізмаїл.

 

Метою роботи клубу є активізація молоді нашого міста до спортивної діяльності. Команда тренерів Ігрового клубу складається з двох тренерів – вчителів гімназії № 10 з початковою школою Станєвої С.В., викладача, аспірантки кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини та Гроздєвої В.Ф., вчителя гімназії, активними учасниками клубу – школярі.

 

Клуб працює за підтримки ГО: «Руху Олександра Педана», JuniorS та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Вже за перший місяць роботи у період з 18-30 липня 2023 р., на постійній основі, клуб відвідало понад 200 осіб віком від 10 до 19 років.

 

З нагоди Міжнародного дня дружби, що відзначався 30 липня, Ігровий клуб «Спільно JuniorS» провів перше спільне свято для підлітків та молоді Ізмаїлу, куди завітали 53 особи.

 

12 серпня було проведено захід до Міжнародного дня молоді – Марафон Єднання молоді від «Спільно JuniorS».

Обрана локація: Палац спорту м. Ізмаїл. В заході брали участь більш як 150 осіб.

Основне завдання «Спільно JuniorS» для учасників – довести, що такі клуби є об’єднанням дружніх, спортивних, креативних молодих людей що згуртувалися заради Всеукраїнського флешмобу Марафон Єднання молоді.

Злагоджена командна робота організаторів: місцевої влади, адміністрації Палацу спорту, представників кафедри фізичного виховання спорту та здоров’я людини ІДГУ та всіх учасників заходу зробили це свято дійсно незабутнім.

Програма молодіжного спортивного свята урочисто почалася з Гімну України.

Продовжили свято вихованці танцювального колективу «Драйв» під керівництвом Ірини Тарземан, що провели запальну Fan ap зарядку, яку із задоволенням вивчали та виконували всі учасники заходу.

Активними учасниками Марафону стали студенти II-III курсів педагогічного факультету ІДГУ спеціальності 017 Фізична культура  і спорт Новак В., Краєва Ю., Колодченко О.  І це не дивно, тому що вони опановують саме ту професію, що пов’язана з руховою активністю та здоров’ям молоді.

Ведучою молодіжного свята була Новак Влада, що є активною учасницею всіх проєктів та заходів кафедри.

Разом зі своїм викладачем Станєвою С. В. студенти підготували та продемонстрували мегамікс «Вгадай вид спорту».

Дві команди жовтих та блакитних разом з тренерами завзято грали у «Спільнобол».

 

Весь відеоконтент свята та  флешмобу було знаково передано як естафету спортивної дружби на Хмельниччину до міста Кам’янець-Подільський!

Подібні заходи об’єднують дітей та дорослих, підтримують активний і здоровий спосіб життя. Ми щиро вдячні всім учасникам, батькам та вболівальникам!

 

Здорова та спортивна молодь – майбутнє нашого міста і нашої України!

Викладач кафедри фізичного виховання,
спорту та здоров’я людини
Станєва С.В.