Традиційна участь у міжнародній програмі академічної мобільності «Jassy Summer School 2023»

У липні 2023 року представниці студентської молоді Ізмаїльського державного гуманітарного університету Вікторія Кириленко, Іраїда Панаїд, Валентина Станкова та Олександра Штанько взяли участь у міжнародній програмі академічної мобільності «Jassy Summer School 2023», яка традиційно була організована Ясським Університетом  ім. А. Й. Кузи (Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi).

 

Плідна співпраця між Ізмаїльським державним гуманітарним університетом та найбільшим закладом вищої освіти Румунії дозволила нашим студенткам отримали унікальну можливість протягом двох тижнів пройти безкоштовне стажування.

 

Програма літньої школи в Яссах охоплювала широкий спектр актуальних тем та питань: “Перспективи розвитку Східної Європи”, “Політичні виклики демократії у Східній Європі: Поведінка, інституції та культура”. Також її учасники досліджували тему туризму на східному кордоні ЄС із особливою увагою до міждисциплінарної підготовки екскурсоводів. Крім того, деякі заняття були присвячені аналізу технологічних трендів в індустрії подорожей і туризму та розвитку навичок співпраці та спілкування в презентаціях.

 

Міжнародна програма академічної мобільності “Jassy Summer School 2023” зібрала учасників з різних країн Європи, Азії, Африки, Америки, що  допомогло створити унікальне різноманітне культурне та академічне середовище. Під час заходів програми студенти з Румунії, Єгипту, Мексики, Японії та інших країн презентували культурні традиції та звичаї своїх країн.

 

Крім теоретичних занять та тренінгів з міжкультурної комунікації, учасники програми мали змогу брати участь у численних екскурсіях та культурних та спортивних подіях. Вони відвідували місцеві пам’ятки та визначні місця, знайомилися з традиціями та культурою регіону, що допомогла їм збагатити свій досвід та розширити світогляд.

 

Участь у Міжнародній програмі академічної мобільності “Jassy Summer School 2023” є незабутньою подією в житті наших студенток, що сприяє їхньому особистому й академічному зростанню. Немає сумніву, що набуті знання, досвід та міжкультурні навички допоможуть їм стати справжніми професіоналами та активними громадянами, які здатні зробити позитивний внесок у розбудову нашої Батьківщини.

Відділ міжнародного співробітництва та розвитку інфраструктури
Ізмаїльського державного гуманітарного університету