На крок ближче до професії: свято вручення дипломів

4 липня 2023 року відбулося урочисте вручення дипломів випускникам педагогічного факультету Ізмаїльського державного гуманітарного університету денної та заочної форм навчання. Цей день був довгоочікуваним для всіх студентів, які успішно закінчили своє навчання і готові розпочати професійну кар’єру.

 

Урочиста подія, на якій відзначили випускників різних спеціальностей, таких як: фізична культура, спеціальна освіта – логопедія, початкова освіта, дошкільна освіта, середня освіта – образотворче мистецтво та початкова освіта, – зібрала разом дружню родину педагогічного факультету.

 

Церемонія розпочалась з виконання державного гімну, нагадуючи нам про незалежність та незламність української нації.  Також, хвилиною мовчання вшанували військовослужбовців, які загинули за Україну, мирних жителів, що постраждали від конфлікту. На жаль, серед них є і наші випускники – Евген Кльован та Ігор Бончєв.

 

Надалі з вітальними словами виступили декан педагогічного факультету, доктор педагогічних наук, професор Надія Василівна Кічук, а також завідувачі кафедр кандидат біологічних наук, доцент Баштовенко Оксана Анатоліївна та кандидат педагогічних наук, доцент Сироткіна Жанна Єрофіївна, побажавши випускникам успіхів у подальшій професійній діяльності. Також привітати випускників мала нагоду й студентка молодшого курсу Стрілкова Дар’я.

 

Урочистості продовжилися довгоочікуваним врученням дипломів випускникам. З особливою гордістю були нагороджені випускники-активісти, здобувачі, що навчалися на відмінно та отримали дипломи з  позначкою про особливі досягнення та/ або відзнаки, й спортивна гордість, Заслужений майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу з боксу серед дорослих 2022 р. – Захарєєв Юрій.

 

З боку випускників, слова щирої вдячності висловила випускниця, голова студентської ради, яка номінована статусом “Педфаківський оскар”,  Тарасенко Вікторія. Вона з  гордістю наголосила, що кожен пишається тим, що є випускником Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

 

Усі присутні відчували радість і гордість за досягнення молодих спеціалістів, бо майбутнє нашої держави тепер у їх руках. З музикальними привітаннями виступила народна студія «Креатив», випускник та фіналіст телепроєкту Сергій Нєйчев і випускниця 2023 року Ілона Дерменжи. Кожний музичний виступ супроводжувався гучними оваціями та додавав атмосфері свята та радості. Всі присутні, включаючи родичів і друзів випускників, розуміли, що цей день залишиться в пам’яті назавжди.

На завершення урочистої лінійки пролунали ноти гімну…

 

Для багатьох цей день став не лише закінчення навчання, але й початок нових можливостей і викликів. Він ознаменував початок нового етапу в їхньому професійному розвитку і став підтвердженням їхньої наполегливої роботи та присвяченості освіті.

Зворушливим та символічним завершенням випускного став ритуал «Зав’язування жовто-блакитних стрічок».

 

Пишаємось, віримо, тримаємо освітянський стрій.

Автор: Новак Влада, член студентського самоврядування