Крокуємо у незвіданий світ співтворчості з лідерами, котрі тримають освітянський стрій

Наприкінці минулого тижня відбулася надзвичайно зворушлива та актуальна подія: 8-9 червня п. р. на запрошення територіальної громади Білгород-Дністровського району (в контексті вже започаткованої співпраці з нашим закладом вищої освіти) відбулися заходи на базі ліцею селища Сергіївка.

 

Багатоаспектна змістовна діяльність цього закладу вже набула схвалення не лише на рівні наукової спільноти. Вона є резонансною для творчих педагогів, інноваційно налаштованих освітян-практиків та батьків ліцеїстів через надто важливі у наш час досягнення, пов’язані із забезпеченням європейської якості навчання ліцеїстів на створеній саме небезпечній освіті. Завдячуючи ініціаторам, з-поміж яких – Ірина Коваліш  (депутат обласної ради), Галина Архипенко  (директорка ліцею), Антоніна Срібна (заступник директора), Валерія Ватралюк (організатор дозвілля ліцеїстів), тут обладнані за всіма вимогами воєнного стану в країні «кімната безпеки», багатофункціональне бомбосховище, осередок психологічного інструментарію щодо зниження дитячої тривожності.

 

Проведено гостьову лекцію «Екологія дитинства: конструктивні шляхи повноцінного забезпечення в умовах війни та повоєнного відновлення вітчизняної освіти».

 

Вжито й інтерактивні форми активного професійного комунікування  з педагогами, що дозволило їм (а це близько 40 осіб) отримати сертифікати підвищення кваліфікації.

 

Родзинкою творчого спілкування з освітянами-практиками стала зворушлива зустріч з педагогами регіону, які є випускниками саме ІДГУ; вони з вдячністю згадували викладачів нашого університету, студентське буття, рідну АЛЬМА-МАТЕР, а ще констатували свою готовність бути стейкхолдерами й організаторами профорієнтаційної роботи, спрямованої на вибір чисельних спеціальностей, котрі успішно акредитовані в нашому ЗВО та на які гостинно запрошуємо не лише випускників загальноосвітніх закладів освіти, а й усіх, хто має наміри набути освітній ступінь магістра та виявляє хист до науки. Щодо останнього, то принагідно із приємністю зауважу, що Олена Завацька – один із креативних фахівців ліцею селища Сергіївка – скористалася можливістю отримати консультацію відносно вступу до аспірантури, що успішно функціонує в нашому виші.

Надія Кічук, декан педагогічного факультету