Гостьова лекція на тему «Досвід роботи з дітьми з особливими освітніми потребами на уроках природознавчого циклу»

15 травня 2023 р. в рамках Тижня науки в ІДГУ для здобувачів освіти та науково-педагогічних працівників Ізмаїльського державного гуманітарного університету Івановою Вікторією Олександрівною, вчителем біології, природознавства та географії Лиманського ЗЗСО Ренійської міської ради було проведено гостьову лекцію на тему «Досвід роботи з дітьми з особливими освітніми потребами на уроках природознавчого циклу».

 

Робота з дітьми з особливими потребами саме у закладах загальної середньої освіти, а не в спеціалізованих закладах освіти є однією з найголовніших проблем інклюзивної освіти в Україні.

 

Увазі слухачів було запропоновано педагогічний досвід практика-вчителя щодо навчання дітей з особливими освітніми потребами дисциплінам природознавчого циклу. Також відзначено суттєву різницю у навчанні таких дітей з різними вадами у розвитку. Лекція проходила у дистанційному форматі.

 

Свої думки висловили доценти Мондич О.В., Баштовенко О.А., Федорова О.В., поділившись досвідом роботи зі студентами з особливими освітніми потребами.

 

Дуже змістовні та цікаві запитання лектору ставили доцент Рубан А.К., здобувачі вищої освіти Гросу А., Дутка Н., на які отримали вичерпні відповіді.

 

Наприкінці зустрічі всі подякували Івановій В.О. за цікаву інформацію і безцінний досвід. Домовились й надалі продовжувати практику подібних заходів, оскільки проблема роботи з дітьми з особливими освітніми потребами залишається однією з найактуальніших в системі загальної середньої освіти. Крім того, є певні нюанси та особливі підходи під час навчання таких дітей природознавчим дисциплінам.

доц. Людмила Яренчук