Творча зустріч з ізмаїльською поетесою Юлією Зігер

Знову травень, весна у розпалі, і наше місто красується  різнобарвним розмаїттям квітів та цвітінням каштанів. Це – час, коли збуджується творча енергія природи та людини.

 

Традиційно у нашому виші у другій декаді травня відбуваються заходи, пов’язані з науковими досягненнями починаючих науковців – здобувачів освіти ІДГУ. Серед них своїм творчим потенціалом виділяється засідання проблемного гуртка «Поетичний простір південної Бессарабії», яке відбулось 17 травня у рамках Днів науки 2023. Цього разу це була зустріч з молодим ізмаїльським поетом Юлією Зігер.

 

У недавньому минулому Юля успішно закінчила німецьке відділення факультету тоді ще іноземних мов ІДГУ. В той час вона приголомшено виступила на конкурсі «Студентська красуня» й  посіла перше місце, а також випустила свою першу поетичну збірку. Набуті знання з німецької мови привели її до Українського Дунайського пароплавства, де вона працювала на різних річкових судах. Там же вона зустрілась із коханою людиною та після одруження народила чудову доньку Алісу, якій зараз шість місяців. Через такі бурхливі, але дуже приємні сімейні обставини, зараз ізмаїльська поетеса знаходиться у творчо-декретній відпустці. Але Юля із задоволенням погодилась взяти участь у засіданні проблемного гуртка, у якому брали участь як здобувачі освіти, так і викладачі кафедри англійської філології та світової літератури. Особливо порадував той факт, що до творчої зустрічі з талановитою дівчиною під’єдналися, окрім старшокурсників, студенти першого та другого курсів факультету української та іноземної філології. Цей факт свідчить про неабиякий потяг нашої молоді до творчих здобутків.

 

Юля Зігер розповіла, на прохання аудиторії, про своє дитинство, рідних людей. Особливо зворушливо прозвучав вірш «Мамі». Як водиться на подібних заходах, ізмаїльська поетеса відповідала на поставлені питання допитливої публіки про засади поетичного натхнення, основні теми поезії, про відгук власних поезій серед молоді, перші  творчі кроки, про те, як відбиваються у віршах вікові та сімейні зміни – та ще багато що цікавило шанувальників творчого доробку ізмаїльської поетеси. Юля не тільки читала вірші, а ще й, будучи натурою творчо різносторонньою, заспівала пісень, акомпануючи собі на гітарі, навички гри якої професійно здобула в Ізмаїльській музичній школі № 1.

 

Особливу активність та зацікавленість творчим доробком Юлії Зігер виявили викладачі кафедри англійської філології та світової літератури к.філол.н., доц. Сорока Т.В., к.філол.н., доц. Вдовенко Т.О. та студенти факультету української та іноземної філології Марія Гонобоблева, Катерина Морозовська, Ангеліна Федорова, Святослав Кушніренко, Єлизавета Холостенко, Ірина Слюсар та Святослав Кушніренко. Юля із задоволенням відповідала на всі питання, ілюструючи відповіді читанням власної поезії. Виявила активність у творчій зустрічі своєї креативної матусі й маленька Аліса.

 

Але час поетичного побачення, на жаль, сплинув швидко й непомітно.  Присутні тепло подякували Юлії Зігер за прекрасну поезію та пісні, побажали натхнення та творчих досягнень і забажали нової зустрічі. Ізмаїльська поетеса була вдячна за теплі слова та зацікавленість її творчістю, пообіцявши до нового побачення презентувати своїм прихильникам другу поетичну збірку.

 

Зустріч організував та провів керівник проблемного гуртка «Поетичний простір південної Бессарабії» к.філол.н., доц. Кискін О.М.

к.філол.н., доц. кафедри англійської філології та світової літератури Кискін О.М.