З Днем вишиванки, Україно!

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції та незламні українські цінності.

 

Щороку, у третій четвер травня, свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – одягнути вишиванку і в ній провести свій робочий день.

 

Вишиванка – це не просто одяг, а справжнє мистецтво, яке передає наші традиції та історію. Кожен вишитий мотив має свій зміст і символіку, що розповідають про наші коріння, душу і почуття належності до України. Як показують результати опитування серед суспільства, в День вишиванки люди завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі завуальовано багато символів сили, краси, натхнення та оберегів.

 

У цей день неодмінно хочеться привітати всіх українців зі святом української традиції. Хочеться побажати всім мирного неба над головою і злагоди в будинках кожної родини. Не забувайте про своє коріння та пам’ятайте про те, звідки ми прийшли. Нехай патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісною, успішною, незалежною! Нехай життя буде барвистим, як цей травневий день!

 

Бажаємо, щоб кожен день був, як вишиванка, наповнений яскравими кольорами, теплом і любов’ю, щоб українська вишиванка оберігала від негараздів і дарувала щастя на усіх життєвих стежках.

 

Зберігаймо і передаваймо традиції вишиванки нашим нащадкам, показуючи світові нашу унікальну культуру та духовність. Відзначаймо цей день разом з рідними та друзями, носімо вишиванки з гордістю!

Пам’ятайте, що ми – українці, та нехай вишиванка назавжди залишається символом української гідності!

 

Зараз День вишиванки має особливий сенс – українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя на страшній війні.

 

Вишиванка сьогодні – це символ незламності українського духу, заява на весь світ про те, що українці – вільний народ і ми неодмінно переможемо!

Студрада факультету української та іноземної філології