Студенти спеціальностей 014 Фізична культура та 017 Фізична культура і спорт випробують себе у ролі суддів

Добре організовані та урочисто проведенні змагання надовго залишаються у пам’яті учасників, глядачів та суддів.

Особливо, якщо судді є ще студентами! Так  26 квітня 2023 року на базі Палацу спорту м. Ізмаїл відбулися контрольні старти з плавання «Рух до мети». До суддівської колегії запросили викладача  кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я людини Ганчеву К.М. та студентів спеціальностей 014 Фізична культура (Греб Дана, Максименко Олексій – І року навчання), 017 Фізична культура і спорт (Кувалдін Олексій – І року навчання, Жигульська Анастасія, Павлов Іван, Краєва Юлія, Дмитрієва Тетяна – ІІ року навчання). Перед початком змагань студенти отримали інструктаж щодо правил суддівства, техніки безпеки і короткого курсу правильного виконання техніки плавання різними стилями.

 

Головною задачею студентів-суддів було простежити за правильною технікою виконання учасників змагань. Тому для якісного виконання своїх обов’язків судді повинні добре знати усі вимоги, розбиратися у всіх тонкощах правил змагань, бути достатньо організованими, зібраними, уважними та мати відмінну зорову пам’ять. Всі складові оцінки повинні нотуватися й усі записи судді повинні зберігати до часу завершення подачі апеляцій. Дбайливо підготовлені та проведені спортивні змагання є невід’ємною складовою та  важливим чинником фізичної та спортивної підготовки, найкращою формою агітації здорового способу життя і пропаганди засобів доступного спорту серед населення.

 

Усього у змаганнях участь брали понад 40 осіб віком від 8 до 16 років. Дівчата і хлопці змагалися в таких стилях: брас, вільний стиль, батерфляй. Дистанція для всіх була 50 метрів, тобто 2 басейни. Усі учасники змагань отримали подяки та грамоти. А сильніші боролися за перші місця та медалі.

 

Студенти позитивно ставляться до таких заходів, тому що отримують неоціненний досвід  для свого майбутнього фаху.

Викладач кафедри ФВСЗЛ  Ганчева Крістина Миколаївна