Кафедра загальної педагогіки і спеціальної освіти взяла активну участь у Дні відкритих дверей!

11 березня 2023 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся День відкритих дверей  у режимі офлайн та онлайн.

 

На заході було представлено факультети, кафедри та спеціальності ІДГУ, а також особливості вступу до нього. Здобувачі першого курсу 13П групи педагогічного факультету освітньої програми 016 Спеціальна освіта (Логопедія). Інклюзивна освіта – Бургоч Веронія та Стрєлкова Дар’я змогли у вигляді презентації яскраво представити свою майбутню спеціальність. Також вони показали відео про яскраве студентське життя майбутніх фахівців спеціальної освіти. Студентки наочно довели важливість професії логопеда та запропонували абітурієнтам прочитати загадки із цукеркою у роті. Звичайно, виникли труднощі. Цей приклад показав, наскільки важко дітям з мовленнєвими порушеннями порозумітися з іншими людьми. Під час презентації абітурієнти мали змогу ознайомитися з професорсько-викладацьким складом кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти ІДГУ, з особливостями професійної діяльності фахівців спеціальної освіти, а саме: хто такий логопед, якими особистісними якостями він має володіти, причини виникнення мовленнєвих порушень, напрями роботи логопеда, можливості працевлаштування тощо.

 

Завідувачка кафедри загальної педагогіки і спеціальної освіти, доцент Звєкова Вікторія Корніївна розповіла про значущість у сучасному світі саме фахівців спеціальної освіти, про цікаве життя студентів цієї спеціальності,  розкрила особливості навчання та вступу на освітню програму «Спеціальна освіта (Логопедія). Інклюзивна освіта»; вступу до аспірантури за кваліфікацією: доктор філософії зі спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки.

 

Майбутні абітурієнти дізналися, що крім обов’язкових дисциплін на спеціальностях є дисципліни вільного вибору, на яких здобувачі вищої освіти опановують ігрові та діяльнісні методи навчання.

 

Варто зазначити, що невимушеність зустрічі дозволила майбутнім студентам спілкуватися відверто та зацікавлено, а викладачам педагогічного факультету відповідати на поставлені питання змістовно, емоційно та інколи з гумором. Вступники відчули позитивну та доброзичливу атмосферу, що панує на факультеті та у майбутньому сприятиме вступу саме  на педагогічний факультет Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

Аня Супрун (студентка 23П групи ІДГУ)