Магістри-історики успішно склали атестаційний екзамен

Ось і завершила свою роботу Екзаменаційна комісія з атестації здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «магістр» спеціальності 014.03 Історія. Плідна робота здобувачів протягом навчального періоду увінчалася блискучим захистом кваліфікаційних робіт та складанням атестаційного екзамену з історії, українознавства та методик їх навчання.

 

Протягом терміну своєї діяльності комісія неодноразово відмічала якісну підготовку студентів, їх високу освіченість та здатність уміло оцінювати запропоновані ситуації й інтегрувати знання з різних сфер у процесі складання форм контролю сесії.

 

Голова комісії, професор Лілія Федорівна Циганенко підкреслила: «Дорогі наші магістри! Сьогодні з великим задоволенням оголошую, що Ви дуже успішно склали свій атестаційний екзамен. Ми випускаємо Вас вже не у статусі студентів, а як своїх колег, науково-педагогічних працівників. Нехай Ваш життєвий шлях буде сповнений лише яскравими подіями та великими здобутками. З приємністю озвучую, що Олександра Вакарь і Валерія Попова мають ще й академічне право вступу до аспірантури».

 

Заступник голови, доцент Наталія Олександрівна Гончарова також звернулася до випускників: «Дійсно, ми впродовж тривалого часу працювали з прекрасними здобувачами, а зараз спостерігаємо  підготовлених фахівців, які мають величезний потенціал. Які висококваліфіковані дослідження були презентовані на захисті! Від регіональної, дуже зараз потрібної, вітчизняної історії до сучасних методичних перспектив та форм дистанційного навчання. Бажаю Вам миру й злагоди, наші любі випускники!»

 

З вітальним словом звернулася до здобувачів і член екзаменаційної комісії, доцент Віра Георгіївна Церковна: «Ми сьогодні випускаємо не просто дуже талановитих, але й напрочуд працелюбних здобувачів. По високому рівню та оформленню Ваших праць, любі магістранти, а також по якості їх презентацій, видно, що Ви дослухалися до усіх настанов Ваших наукових керівників (пані Наталії Гончарової та пані Лілії Циганенко). Ваші відповіді на екзамені не викликали додаткових запитань, а коли ми їх ставили, Ви блискуче на них давали правильну відповідь. Також хочу Вам побажати лише щастя та нових професійних звершень!»

 

Наприкінці з емоційним словом подяки до комісії звернулися магістри. Випускники дякували за добрі поради, готовність відповідати у будь-який час на хвилюючі питання:  «Ви для нас за ці роки стали особистим прикладом для наслідування: не лише професійних, але й людських морально-етичних якостей. Велика Вам вдячність за Вашу турботу».

Олександр Михайлов, секретар екзаменаційної комісії