VІІІ ДУНАЙСЬКІ НАУКОВІ ЧИТАННЯ «Економіка, наука і освіта в умовах транскордонного співробітництва»

Запрошуємо взяти участь у Міжнародній науково-практичній конференції VІІІ ДУНАЙСЬКІ НАУКОВІ ЧИТАННЯ «Економіка, наука і освіта в умовах транскордонного співробітництва», присвяченій 11-й річниці прийняття Дунайської стратегії (Strategy for the Danube Region ) яка відбудеться 8 грудня 2022 р. в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті.

 

Мета конференції: здійснення комплексного наукового обговорення сучасного стану досліджень у галузі економіки, науки і освіти в умовах транскордонного співробітництва; забезпечення платформи для вільного обміну думками та результатами досліджень щодо вирішення проблем розвитку Дунайського макрорегіону.

До участі у конференції запрошуються доктори і кандидати наук, викладачі, докторанти, аспіранти й магістранти закладів вищої освіти України та зарубіжжя.

 

Заплановано роботу секцій за напрямами:

  • Стратегія Європейського союзу для економіки регіону: інструменти реалізації;
  • Стратегічні аспекти в управлінні розвитком підприємницької діяльності в умовах транскордонного співробітництва;
  • Актуальні соціально-правові, психологічні й Інформаційно-комунікаційні аспекти розвитку транскордонного співробітництва;
  • Модернізація системи управління закладами освіти та забезпечення якості освітніх послуг: досвід та інновації;
  • Міжкультурне спілкування: перекладознавчі, лінгвістичні та літературознавчі студії;
  • Інтерактивні форми науково-педагогічної транскордонної взаємодії в Придунав’ї;
  • Війна та історична пам’ять: досвід пограниччя.

 

Робочі мови конференції: українська, англійська, болгарська, грецька, німецька, польська, румунська, турецька, французька (для нерезидентів України).

Форми участі: дистанційна, заочна.

 

Участь у конференції засвідчується сертифікатом. За матеріалами науково-практичної конференції буде видано збірник наукових доповідей.

 

 Інформаційний лист-запрошення