ХІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка в ІДГУ

2 листопада 2022 року кафедра української мови та літератури організувала і провела в онлайн-форматі І етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – захід, який не тільки об’єднує тих, хто любить свою державу, її мову, а й тих, хто шанує творчість відомого всьому світові геніального митця, обличчя нації, основоположника сучасної літературної форми української мови.

Учасниками інтелектуального змагання стали студенти 1-4 курсів (33Ф, 34Ф, 44Ф, 11І, 12І, 15І груп) факультету іноземних мов.

 

Через вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка конкурс покликаний стимулювати студентську молодь до вивчення української мови і літератури, виховувати в неї почуття гордості за свій народ, любов до рідного краю, своєї Батьківщини. Крім того, мудре і нетлінне слово Кобзаря об’єднує представників різних етнічних спільнот, які мешкають у нашому багатомовному регіоні.

 

Студентам традиційно було запропоновано 10 запитань для перевірки знань літературної спадщини Кобзаря, його життєвого шляху та творче завдання, яке мало на меті спроєктувати його творчий доробок на сьогодення (потрібно було підготувати проєкт виступу Президента України на урочистому мітингу до 31-ї річниці Незалежності України, використовуючи цитати із творів Тараса Шевченка та різні типи синтаксичних конструкцій).

 

Журі конкурсу у складі д. філол. н. Колесникова А. О., к. філол. н., доц. Кірчевої Л. Г., к. філол. н., доц. Делюсто М. С. відзначило високий рівень конкурсних робіт, що вказує на належні знання студентами ІДГУ літературної творчості Т. Г. Шевченка, вміння володіти державною мовою й виявляти свої творчі здібності.

 

Переможцями конкурсу стали:

Соколова Марія, 11І  (1 місце);

Стоянова Анна, 33Ф (2 місце);

Бондар Анна, 34Ф, Ткаченко Вікторія 33Ф (3 місце).

 

Щиро вітаємо переможців та зичимо успіхів у наступному етапі змагань.

 Доц. Делюсто М.С.