Мешканці Ізмаїльщини вдосконалюють знання державної мови

При Центрі української мови і культури Ізмаїльського державного гуманітарного університету в 2022-2023 навчальному році продовжують роботу безкоштовні курси навчання української мови, ініційовані ще 2018 р. директором Інституту української мови НАН України проф. П. Ю. Гриценком, ректором ІДГУ  проф. Кічуком Я. В. та кафедрою української мови і літератури вишу з метою поліпшення стану володіння державною мовою та її популяризації в багатонаціональному південнобесарабському регіоні.

 

Прикметно, що мешканці Ізмаїльщини (а серед них сьогодні чимало й внутрішньо-переміщених осіб) усвідомлюють значущість знання державної мови не лише для успішної професійної діяльності, а й як ознаки громадянина-патріота України, засобу ідентифікації відданих своїй Батьківщині однодумців в умовах війни.

 

Нагадуємо, що Центр української мови і культури Ізмаїльського державного гуманітарного університету провадить не лише навчальну, а й популяризаторську та консультаційну діяльність з питань розвитку й функціонування української мови в регіоні. За консультаційною допомогою можна звертатися за електронною адресою kaf_ukr_movlit@ukr.net.

Координатор Центру української мови і культури ІДГУ  Доц. Делюсто М.С.