Всесвітній день психічного здоров’я в ІДГУ

10 жовтня, коли відзначався День психічного здоров’я, за ініціативи студентів 111 і 112 груп, майбутніх психологів, здобувачів вищої освіти ІДГУ був організований інтерактивний флеш-моб щодо підтримки людей, які знаходяться у кризовій ситуації, у період воєнного стану. Ця ініціатива нагадала нам про важливість фіксувати свій психічний стан, бути уважними до свого ментального здоров’я та готовими надати першу соціально-психологічну допомогу у кризових умовах та життєвих критичних ситуаціях.

В рамках цієї ініціативи 12 жовтня з 10.00 на базі Центру інформаційних технологій будуть проведені тренінги з особливостей надання першої психологічної допомоги постраждалим від війни (PFA).

 

Нагадаємо, на базі 2-х гуртожитків університету безоплатно на постійній основі проживають представники сотні вимушено переселених осіб, які потребують в тому числі і кваліфікованої соціально-психологічної системної підтримки. До участі запрошуються викладачі та студенти, практикуючі психологи та волонтери, представники вимушено переселених осіб. Всі успішні учасники та учасниці тренінгів отримують сертифікат і можливість взяти участь у запланованих заходах проєкту та наступній тренінговій програмі.

Всі тренінги проводяться на безоплатній основі.

Цей професійний тренінговий курс проводиться в рамках спільного проєкту ІДГУ з “Medical Teams International”.

 

Можливо хтось поряд потребує необхідної уваги або допомоги, придивіться! Підтримаємо один одного на нашому гуманітарному фронті!

 

Антоніна Кічук, доктор психологічних наук, доцент кафедри загальної та практичної психології