Актуальні проблеми теорії та практики у професії юриста

07 жовтня 2022 року на факультеті управління, адміністрування та інформаційної діяльності, на платформі для проведення онлайн-занять ZOOM, відбувся науково-практичний семінар на тему «Актуальні проблеми теорії та практики у професії юриста» з нагоди Дня юриста України.

 

Участь у семінарі взяли адміністрація, науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти різних курсів Ізмаїльського державного гуманітарного університету, а також Бериславського фахового педагогічного коледжу імені В. Ф. Беньковського.

 

Запрошеними гостями заходу стали юристи-практики, а саме:

1) голова Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області – Присакар Олександр Якович. Він розповів про основні аспекти діяльності судової гілки влади в Україні, поділився досвідом реалізації функції правосуддя у нашому регіоні та підкреслив вимоги, що висуваються до кандидатів на посаду судді. Крім того, Олександр Якович розповів про участь Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області у міжнародному проєкті «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін» за підтримки Уряду Королівства Нідерландів;

2) суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області – Яковенко Іван Іванович. Він розкрив актуальні та проблемні аспекти судової системи України, порядку розгляду кримінальних проваджень, функціонування електронного судочинства, а також з якими викликами зустрічаються судді в умовах воєнного стану в Україні;

3) приватний нотаріус, кандидат юридичних наук – Кравець Наталія Володимирівна (м. Київ, яка надала змістовну інформацію щодо ролі нотаріату в правовому забезпеченні економічних відносин;

4) адвокат, кандидат юридичних наук, доцент кафедри права і соціальної роботи – Часова Тетяна Олександрівна. Вона поділилася досвідом адвокатської діяльності, наголосила з якими труднощами може стикнутися особа, що вирішила стати адвокатом, розповіла про Єдиний реєстр адвокатів України та про порядок реалізації права на захист кожною людиною.

 

Семінар набув форми діалогу, оскільки здобувачами вищої освіти було поставлено дуже багато  питань, на які фахівці юридичної сфери надавали відповідь. Студенти брали активну участь в обговоренні основних тенденцій розвитку та функціонування юридичних професій і різноманітних галузей права. Інформація, що була досліджена, стала актуальною, цікавою та якісною, не тільки для тих, хто бажає пов’язати своє майбутнє життя зі спеціальністю право, а й для всіх інших спеціальностей.

 

Сподіваємося на подальшу співпрацю з нашими юристами-практиками, на зацікавленість здобувачів вищої освіти з приводу правових питань та часті інформаційно-корисні зустрічі.

З професійним святом, юристи! Миру, злагоди, добра та перемоги на всіх фронтах!

 Метіль А.С., завідувачка кафедри права і соціальної роботи