Хай живе студентство!

У всі часи, скільки існує студентство, були звичаї та традиції, які є невіддільною частиною навчання у виші, такою ж обов’язковою, як і відвідування лекцій, написання курсових або складання сесії. Одна з них – посвята першокурсників у студенти. Це відкриття нової сторінки у житті.

 

7 жовтня 2022 року в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті на факультеті іноземних мов відбулась посвята першокурсників у студенти. 70 студентів приєдналися до родини нашого університету в цьому році, це майже у двічі більше, ніж минулого року. На початку свята з вітальними промовами виступили ректор університету професор Кічук Я.В. та декан факультету професор Шевчук Т.С. Від студентів старших курсів були отримані креативні привітання від голови студентської ради Анастасії Іванової.

 

Студентка факультету Олеся Кічук урочисто заспівала Гімн України, а потім була хвилина мовчання, присвячена вшануванню пам’яті загиблих воїнів, які віддали своє життя заради нашого мирного неба та спокою сьогодні.

 

І ось настав час привітати наших першокурсників теплими оплесками. На сцену вийшли старости груп: Ташаков Денис, Гуслякова Олександра, Веліксар Ілона-Суад, Лойко Ксенія, Зенченко Марія. Вони пройшли через декілька випробувань: відповіли на складні питання та випили пекельну суміш зі сліз та поту першокурсника після складання іспитів. Після успішного проходження через всі випробування вони представили свої групи. Для першокурсників та усіх присутніх подарувала своє музичне вітання Олеся Кічук.

 

А потім настав найурочистіший і зворушливий момент свята – першокурсники дали присягу справжніх студентів. У підсумок свята першокурсників запросили на невеличке чаювання та пригостили найсмачнішими смаколиками.

 

Це свято особливе і для старшокурсників — вони прагнуть поділитися досвідом з молодшим поколінням студентства: на адресу першокурсників пролунали слова настанови, найщиріші побажання незабутніх студентських років та невичерпної енергії й наснаги у здобутті нових знань. Вони побажали усім студентам, які приєдналися до нашої студентської родини, цікавих лекцій, чудових викладачів та легких іспитів! Успіхів у цьому нелегкому бою!

 

А ми, викладачі, бажаємо їм бути цілісними особистостями та свідомими громадянами України, фахівцями високої культури й інтелекту, професіоналами та лідерами! Більше мрійте і нехай ваші мрії збуваються! Розмальовуйте свій шлях у яскраві фарби!

 

Джерело: https://www.facebook.com/groups/253393655469380/permalink/1340619620080106/

 

Шиляєва Т. В., викладач кафедри англійської філології та світової літератури