Експертна дискусія «Шляхи подолання сучасних загроз розвитку туризму в Україні (на прикладі Придунайського регіону)»

31 липня 2022 р. представники Ізмаїльського державного гуманітарного університету на чолі з ректором ІДГУ Ярославом Кічуком взяли участь у науково-практичному консультуванні місцевих підприємців та експертній дискусії «Шляхи подолання сучасних загроз розвитку туризму в Україні (на прикладі Придунайського регіону)», яка пройшла на базі малого підприємства з виробництва місцевих крафтових продуктів «Балкански ястия» відомого бессарабського родолюбця Сергія Русєва (м. Болград).

 

Сучасна активна фаза російсько-української війни дуже серйозно вплинула на розвиток туристичного бізнесу, вагоме зниження кількості туристів у південно-західній частині Одещини. Для продовження конструктивної дискусії було прийнято рішення ініціювати на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету проведення Міжнародної науково-практичної конференції  «Туристично-рекреаційна діяльність в Українській Бессарабії: перспективи розвитку в сучасних умовах».

 

Для обговорення пропонуються наступні основні питання: «Туризм та рекреація в Українській Бессарабії: виклики за умов військового та поствійськового стану», «Ресурси розвитку туризму та рекреацій в південно-західній частині Одещини», «Нові економічні моделі розвитку туристично-рекреаційного господарства регіону», «Перспективи розвитку міжнародного туризму як вагомого чинника підвищення конкурентоздатності регіонального малого бізнесу», «Практичні кейси розвитку туризму та рекреації в Українській Бессарабії».

 

 

В’ячеслав Тодоров,
директор Центру регіонального розвитку Українського Придунав’я