Міжнародна співпраця продовжується

Упродовж 10-13 липня поточного року на дивовижному гірському курорті «Peştera», розташованому на висоті 1 600 метрів над рівнем моря в природному парку Бучеджі, відбулася ділова зустріч представників адміністративного корпусу і викладачів-науковців університетів України, Румунії та Молдови. Представництво закладів вищої освіти складало близько 50 науковців з Галацького університету «Нижній Дунай» (Румунія), Кишинівського державного педагогічного університету «Ion Creangă» (Молдова), Кишинівського державного університету фізичної культури і спорту (Молдова), Кагульского державного університету імені Богдана Петричейку Хашдеу (Молдова), Комратського державного університету (Молдова), з-поміж яких були і представники Ізмаїльського державного гуманітарного університету.

 

В рамках співпраці обговорено ряд питань, що на разі актуальні для закладів вищої освіти різних країн, а саме розвиток європейського простору вищої освіти в умовах транскордонного співробітництва сусідніх держав і регіонів зі спільним кордоном.

 

У межах програми заходу відбулися дискусії, майстер-класи, презентації творчих надбань щодо форм і методів роботи із залучення майбутніх студентів до навчання у вишах та їх підготовки відповідно до умов сучасного ринку праці та вимог роботодавців.

 

Наукова громада Ізмаїльського державного гуманітарного університету щиро вдячна декану транскордонного факультету Галацького університету «Dunărea de Jos» доценту Джині Нікулі за можливість спілкування та обміну досвідом з визначених питань.

 

Чудовим завершенням подорожі стало отримання диплома магістра філології (англійська та румунська мови) Галацького університету «Dunărea de Jos» викладачем нашого університету Потапенко Наталією.

Вікторія Мізюк,
декан ФУАІД ІДГУ